Smoothie s červenou řepou

Asi by mě nenapadlo, že zrovna v zimě přijdu na chuť smoothie a různým mléčným koktejlům. Zelené mi minulý týden tak zachutnalo, že jsem nelenila a pustila se do dalšího, tentokrát s červenou řepou. Věrní čtenáři dobře vědí, že mám pro ni slabost, tak proč ji nezakomponovat i do smoothie. Smoothie není přece jen rozmixované ovoce.




Rozhodla jsem se, že se budu snažit zařazovat do jídelníčku aspoň jednou týdně nějaké smoothie, nejčastěji k snídani či odpolední svačině.  Pokud mě napadne nějaká zajímavá příchuť nebo ji někde zahlédnu, určitě se s Vámi podělím :-) (teď už o jedné super vím, na kterou se můžete těšit snad v průběhu týdne). A naopak, pokud víte o nějaké, která stojí za vyzkoušení, napište mi :-) Ale zpět k dnešnímu...





Řepu jsem nijak tepelně neupravovala, aby si zachovala veškeré vitamíny a minerály, které naše tělo tolik potřebuje. Pro pořádnou pikantnost jsem přihodila i kousek čerstvého zázvoru. Mražený banán se už stal takovým mým věrným společníkem při přípravě smoohie, zajistí Vám úžasnou konzistenci. Jako bonus jsem posypala chia semínky.


Smoothie s červenou řepou (1 porce)


  • 1 menší červená řepa
  • 1/2 mraženého banánu
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • troška vody
  • (chia semínka)






Červenou řepu jsem oloupala a nastrouhala na struhadle do vysoké nádoby, přidala jsem banán, oloupaný zázvor, jogurt, vodu a rozmixovala. Přelila jsem do sklenice a navíc posypala chia semínky.




Dobrou chuť :-)



12 komentářů:

  1. A jak to chutnalo? Obávám se, aby mě s tím doma nevyhodili :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. těžko popisovat, banán je hodně sladký, řepa taková nasládlá, takže jsem nemusela ničím přislazovat, ale třeba dětem bych tam asi lžičku medu, javorového či jiného sirupu přidala, záleží, jak jste zvyklí sladit. Díky zázvoru bylo pěkně pikantní.

      Vymazat
  2. Ráda bych ochutnala, určitě zajímavá chuť, ale já asi bez semínek...:))

    OdpovědětVymazat
  3. Také jsem ho už jednou dělala, ale to tvoje vypadá lépe :D Já do něho dávala ještě mrkev, jablko a také zázvor. Všechno bych brala, ale ta řepa..prostě, dávala jsem ji tolik šancí, ale nechutná mi :(
    Chutná mi jedině jako polévka, hustý řepový krém (také se zázvorem :D)
    Přemýšlím o tom, že bych si také doma nějaké to smoothie udělala, co myslíš, co třeba pomeranč, banán, kiwi, zázvor? Myslím, že by to šlo :)

    Jinak jsem se tě, Lucko, chtěla zeptat, snažíš se vařit jen zdravě a jíst zdravě, nebo třeba i cvičíš a zajímáš se o tenhle "svět" více, než jenom ze stránky vaření? Mimochodem tvoje stránky navštěvuji snad 5x denně (to nekecám :D), protože tvoje recepty jsou prostě boží :)
    Jen tak dál, už se těším na další recepisek ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co by nešlo, zkus a uvidíš. Doporučuju to zelené, ale určitě přidej burákové máslo, udělá úplně jinou chuť :-) škoda, že ti nechutná s řepou, je tak zdravá :-( ale nic se nemá tlačit na sílu.

      Jasně že to není jen o jídle, i pohyb je důležitý, takže cvičím. Od mala jsem dělala aerobik, pak jsem přesedlala na zumbu a poslední rok mě nejvíc bere pilates. Jeden čas jsem i hodně cvičila s činkama, ale musím říct, že mi nejvíc vyhovuje pilates. Dávám přednost "štíhlým svalům" a přijde mi, že nejlíp tvaruje. Celkově se snažím vést zdravý životní styl, strava, pohyb, spánek, pohoda, relax (ty poslední tři ne vždy vyjdou)...

      Jinak mám hroznou radost, že se sem ráda vracíš, na další příspěvek se můžeš těšit zítra ráno :-)

      Vymazat
  4. výborný!, udělala jsem si ho teda bez zázvoru, protože doma nebyl ale fakt mňamka!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Díky, díky, díky :) Konečně dokážu pozřít červenou řepu. Zařazuji na svůj jídelníček.

    OdpovědětVymazat
  6. Ach jo, zase ovoce v zeleninovém smoothie. Stane se něco, když nedám banán?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to záleží na preferencích :-) pokud nevadí silná chuť řepy a méně sladké smoothie, proč ne :-)

      Vymazat
  7. Já mám ráda kombinaci červená řepa a grep :) není to tak sladké a je to opravdu osvěžující :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)