Tip na snídani - francouzský toust

Francouzský toust jsem dělala jednou v životě a absolutně mě neoslovil. Přišlo mi to jako "rozblemcané" pečivo ve vajíčku. Takže jsem mu dala sbohem a víc mě nezajímal. Ale u Kath jsem viděla fotky, které mě tak navnadily, že jsem mu musela dát druhou šanci. 




Taky se Vám stává, že nějakou potravinu, pokrm zavrhnete na první ochutnání a časem zjistíte, že to není až tak špatné? Tak tohle je případ francouzského toustu. 




Všechny recepty, co jsem zatím viděla, používaly rozkvedlané vejce s mlékem, ale Kath používá pouze vajíčko, tak jsem to zkusila podle ní v naději, že mi to bude chutnat víc. A opravdu. Navíc jsem dala toust na chvilku zapéct do trouby, abych zajistila, že bude opravdu křupavý, jak si představuji. 

Francouzský toust (1 porce)

  • pečivo (já měla můj špaldový chléb)
  • 1 vejce
  • špetka skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu

  • 1 menší banán 
  • burákové máslo
  • kokos
  • chia semínka


Chleba jsem si nakrájela na tenké plátky. Vejce rozkvedlala se skořicí a vanilkovým extraktem a pečivo ve směsi namočila. Na suché pánvi (můžete přidat kousek másla, pokud máte strach, že se Vám připálí) jsem opékala. Poté jsem dala na chvilku zapéct do trouby. Tento krok můžete vynechat. Mezitím jsem si na pánvi nahřála banán. Jakmile jsem tousty vytáhla z trouby, potřela jsem je burákovým máslem, pokladla banány a posypala kokosem a chia semínky.





Dochutit ho samozřejmě můžete, čím Vás napadne. Mně ale chutná kombinace banánu a burákového másla čím dál víc, takže jsem měla jasno :-) Tyto tousty se dělávají i plněné. Mezi dva plátky pečiva dáte třeba již zmiňovaný banán, oříškové máslo, čokoládu..., namočíte ve vajíčku, opečete a máte zas trochu jiný toust. Chutná musí být i slaná varianta, toust plněný šunkou, sýrem, špenátem, pršutem.... Brzy to vidím právě na slanou verzi :-)






7 komentářů:

  1. Tak to vypadá opravdu luxusně, určitě někdy vyzkouším :) Banán jsem na pánvičce upravovala jen jednou, a to na knedlíčky s čokoládou, a byly vynikající, takže je čas vytáhnout banán a pánvičku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten banán můžeš samozřejmě jen tak nakrájet a neohřívat, ale proč nezkusit něco nového :-)

      Vymazat
  2. Jej, já nejím ani burákové máslo, ani vajíčko a ani banán :( To se to občas tak sejde :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D tak to jsem tě dnes asi moc nepotěšila, třeba příště :-)

      Vymazat
  3. Banán a arašídové máslo ♥. :))

    OdpovědětVymazat
  4. mnam :) taky jsem je kdysi zkoušela ale nezaujaly mně, no ale vypadá to že jim dám druhou šanci :D:)

    OdpovědětVymazat
  5. my děláme sem tam chleba ve vajíčku na slano, ale už tak často ne. Zvláštní, nějak vidíš mé myšlenky, zrovna včera jsem na něj koukala na internetu :D Mňam, mňam..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)