Banánovo-čokoládové smoothie s avokádem

Komu nechutná smoothie, toho dnes příliš nepotěším. Je tu další varianta, tentokrát s trochu netradiční surovinou, avokádem. 





Zbyla mi totiž půlka avokáda od těstovin, které se muselo ihned spotřebovat, jinak by zhnědlo a to nechceme. Takže jsem ho urychleně prohnala mixérem s pár dalšími surovinami a snídaně do vlaku byla na světě. A že to byla moc dobrá snídaně, chuťově mi hrozně připomínala čokoládový termix, který byl za dětských let mým favoritem, takže taková malá nostalgie...



Banánovo-čokoládové smoothie s avokádem 

(1 porce)


  • 1 menší banán (mražený)
  • 1/2 avokáda
  • 1 lžíce kakaového prášku
  • hrst kostek ledu
  • příp. voda, jogurt, mléko






Banán jsem si nakrájela na kolečka a dala na hodinku do mrazáku. Avokádo vydlabala, přidala led, kakaový prášek, mražený banán, trochu vody (cca 100-150 ml) a vše společně rozmixovala. Podle toho jak chcete husté, přilijte vodu případně mléko, jogurt, ale snažím se omezovat mléčné výrobky, takže já bez. Doslazovat nebylo vůbec třeba díky banánu.


Smoothie bylo velmi syté, takže nemusíte mít obavy, že budete za chvíli hladoví po "pouhém" ovoci. Navíc tělu dodáte zdravé tuky z avokáda a to se vyplatí :-)




Dobrou chuť :-)


25 komentářů:

  1. Vypadá to moc hezky! Taky jsem kdysi kombinovala avokádo s banánem a kakaem a je to mňamka :) Ovšem pro mě vážně spíše na svačinku, na snídani by mi to nestačilo :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, to musí být dobrota! Avokádo miluju, ale zatím jsem jej zkoušela jen ve 'sladkých' receptech, jako v raw koláčích a tak, smoothie jsem z něj ještě nedělala :) Taky se chystám na takovou tu avokádovou pomazánku, budu asi muset vykoupit v bille avokáda, to jim rychle stoupne tržba :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V kauflandu mají teď avokáda za 17 kč :)

      Vymazat
    2. díky za tip :-) já kupovala v Penny za 13, hotoví důchodci :-)

      Vymazat
  3. Jůůů, moc pěkné! Taky mi shodou okolností zbyla půlka avokáda od oběda, tak ho hned zítra použiju :))

    OdpovědětVymazat
  4. Proč se snažíš omezovat mléčné výrobky ? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím, že obecně konzumujeme až moc mléčných produktů, které nejsou až takový zázrak, jak se traduje. Existují hodnotnější potraviny pro naše tělo, ale to je na delší povídání :-)

      Vymazat
    2. úplně v tomto s tebou souhlasím, Luci, taky jsem vyřadila úplně mléko jako takové (jakási tekutina bez chuti a zápachu smíchaná z nadojeného mléka od 100krav, dohromady povařená a mňam vydrží i měsíc!! v lednici otevřená) no ale kdo ho miluje tak neřeší samozřejmě...my ostatní hledáme jiné cesty a nemyslím si že trpíme :D Hezký den ;)

      Vymazat
  5. Mňaaaaaam :) Proč se dívám na takové fotky, když mám hlad :D

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Nějak si se rozjela s avokádem koukám :D:) Vypasdá to moc dobře v létě si dám různý tyhle freshe (snad to píšu dobře) :) Jinak už jsem zkoušela těstoviny s avokádem a chtěla jsem se vědět, jestli bych to mohla dát na blog. Myslím, že by lidé měli o tomhle vědět a samozřejmě bych uvedla, kde jsem recept našla :))

    OdpovědětVymazat
  7. Mražený banán? V čem je lepší?

    OdpovědětVymazat
  8. Včera jsem poprvé ochutnala avokádo - tvoje těstoviny s avokádem a řeřichou a teď jsem si dala i tohle smoothie :) musím říct, že oboje je přímo perfektní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsi měla velkou mezeru, avokádo je úžasné

      Vymazat
  9. Super kombinace s kakaem, která zamaskuje přítomnost avokáda ve Smoothie pro malé dítě, které odmítá většinu ovoce a zeleniny, zato však miluje vše čokoládové. Dosladila jsem navíc javorovým sirupem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je úžasné :-) děkuji za komentář, jsem ráda, že recept takto posloužil.

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)