Burgery nejsou jen samé maso. Pominu-li moje oblíbené fazolové a cizrnové. Zaměřím dnes pozornost opět na žampiony Portobello. Už v minulém příspěvku jsem se zpovídala, co vše s nimi ještě zamýšlím, dnes tedy burgery...
Váhala jsem, jestli je marinovat, upéct nebo jen tak ogrilovat na pánvi. Nakonec to vyhrála poslední varianta z jednoho prostého důvodu, chtěla jsem je mít co nejdříve, protože jsem byla hladová jak pes...
Berte mé servírování pouze jako jedno z mnoha možných. Inspirací mi byl tentokrát tak trošku Jamie Oliver a jeho nová patnáctiminutová kuchařka, kterou mě obdařil Ježíšek. I když jsem množství náplně krapet zredukovala. Rajče, cottage řízlý citrónem mi přišlo už trošku moc. Místo ementálu se mi víc k hrušce hodil sýr s modrou plísní, ale záleží na chutích...
Portobello burgery
- 2 žampiony Portobello
- 1 lžička olivového oleje
- sůl, pepř
- tymián
- česnek
- 2 plátky sušené šunky
- hruška
- kousek sýra s modrou plísní
- rukola
- pečivo
Žampiony jsem si očistila a seřízla nožičky. Na lžičce olivového oleje jsem je restovala asi 15 minut. Dochutila jsem je solí, pepřem, tymiánem a česnekem. Jakmile byly měkké, odložila jsem je a uchovala v teple. Poté jsem krátce opražila sušenou šunku a hrušku nakrájenou na tenké plátky. Pak už jsem jen pokladla pečivo rukolou, sušenou šunkou, sýrem s modrou plísní, hruškou a žampionem.
A kdybyste se náhodou ptali na to zvláštní pečivo, tak to třeba příště...
Tak to pečivo doufám nebude "třeba", ale určitě :)
OdpovědětVymazatuž je :-)
VymazatJá ty portobello u nás v obchodě už dlooouho neviděla:/
OdpovědětVymazatškoda, já je vidím všude, i v menších marketech.
VymazatPortabello mě zrovna moc neláká :D nemám ráda houby ani nic podobného :D ale jinak to vypadá moc pěkně :)
OdpovědětVymazatno každej je na něco, já žampiony můžu :-)
VymazatTak to bych si ihned dala, vypadá to prostě super :) a hříbky já můžu :)
OdpovědětVymazattak to by ti určitě chutnalo :-)
VymazatNeznám, ale vypadá to dobře :)
OdpovědětVymazatco neznáš, je třeba poznat :-)
VymazatA já vim co to je za "pečivo":)
OdpovědětVymazattaky už je zveřejněný recept :-D
VymazatJéé to bych si dala hned, takové zajímavé a chuťově bohaté!:)
OdpovědětVymazatno tak to jsou opravdu nevídané suroviny dohromady. Určitě to chutná báječně, vyzkouším:)
OdpovědětVymazat