Green smoothie...pokračování

Poslední dobou experimentuji se zelenými smoothie a vymýšlím nové a nové kombinace. Nutno podotknout, že ne všechny jsou stejně chutné. Zkoušela jsem například kombinaci rukoly + jablka + banánu + burákového másla, říkala jsem si, jaká to bude pecka, kde je burákové máslo, to musí být dobré... omyl, opravdu mi nechutnalo. Když se ale zdaří výborné smoothie, hned jej zapisuji do deníčku a těším se, jak se s Vámi o něj podělím :-) Proto jsou dnes na programu dvě nejlepší varianty z doposud otestovaných....






Vždyť jaký může být lepší start do nového dne než sklenice plná vitamínů? Jedině snad ovocný salát, ale ten by se taky brzy přejedl, tak to trochu prostřídejme... Já si smoothie obvykle dělám den předem. Důvod je prostý. Snídám brzy a nemůžu rušit ostatní vrčením mixéru a taky nemám ráno náladu na nějaké velké chystání. Smoothie tak do rána hezky zhoustne. Komu by to vadilo, může si jej samozřejmě zředit. Někde jsem dokonce viděla, že si ho někdo dává posypané granolou či nakrájeným ovocem a jí jej lžičkou. Já tedy zatím nezkoušela, ale vím, že brzy na to určitě dojde, smoothie si mě prostě získaly :-)



Zelené hruškové smoothie

(1 porce)


  • kousek čerstvého zázvoru
  • 1/2 mraženého banánu
  • hrst rukoly
  • 1 hruška
  • skořice
  • voda





Všechny suroviny jsem dala do vysoké nádoby a tyčovým mixérem rozmixovala, nic víc :-) Kdo se přece jen bojí zeleniny ve smoothie, může začít se špenátem na místo pikantnější rukoly.



Kdyby se vyhlašovala soutěž o nejošklivější smoothie, následující zaručeně vyhraje. Vypadá jako bažinec, aby taky ne, jaká barva může vzniknout ze spojení špenátu a kakaa. Pokud Vás ovšem neodradí po vizuální stránce, čeká Vás moc příjemný chuťový zážitek...




Zelené švestkovo-kakaové smoothie

(1 porce)


  • 1/2 mraženého banánu
  • hrst mražených švestek
  • 1 lžička kakaového prášku
  • 2 hrsti špenátu
  • voda 








Opět jsem všechny suroviny dala do vysoké nádoby a tyčovým mixérem rozmixovala. Přelila jsem do sklenice a vypila nebo schovala ke snídani :-)







...Tak mixování zdar :-)



17 komentářů:

  1. Mango špenát je all times favourite (pro mě), ale tyhle taky vypadají dobř!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s mangem jsem zatím nezkoušela. Mango moc často nekupuji, a když už, je tak dobrý, že ho radši sním jen tak, ale smoothie musí být vynikající :-)

      Vymazat
    2. Tak abych pravdu rekla kombinace spenatu a manga me zaujala z celeho clanku (dobre, tak vcetne komentaru) asi nejvic ;)

      Vymazat
  2. to druhé bych si dala :) ale nevypadá to moc hezky :D ta barva je děsivá :D

    OdpovědětVymazat
  3. ten první vypadá fakt luxusně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Smoothie jsem zatím měla jen v kavárně a v UGO baru a chutnalo mi to :) Doma na to nemáme ten správný mixér, takže zůstanu u těch obchodů.:) Já osobně bych ale asi nezkusila směs ovoce a zeleniny, to mi prostě nejde:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. třeba časem dospěješ i k zelenině, ono vypadá jen divně, ale chuť špenátu nebo jiné zeleniny tam ani cítit nejde a přitom do sebe dostaneš spoustu vitamínů :-)

      Vymazat
  5. Skvělý nápad :). Já jsem smoothie ještě neměla, ale láká mě to

    OdpovědětVymazat
  6. to vypadá hodně šíleně, smoothie jsem si nikdy neudělala, jen banán s mlíkem:) mám na blogu týdenní rozpis kaší, třeba načerpáš inspiraci, i když už jsi určitě všechny zkoušela..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já nejsem moc kašičková :-) spíš se teď snažím dopovat ovocem a zeleninou, ale určitě mrknu. šíleně no, jak se to vezme, přijde mi, že tady jsme hrozně konzervativní a bojíme se experimentovat.

      Vymazat
  7. Tak to vypadá dobře! Tyčový mixér vlastním, ale nikdy nedělala smoothie - musím napravit!

    OdpovědětVymazat
  8. No, ta zelená mě trošku odrazuje... :D Ale brokolici jsem kdysi taky nejedla. A teď ji miluju! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Taky ráda experimentuju se zelenými smoothies, naučila jsem se je snídat prakticky denně. Akorát že já si je dělám vždy čerstvé, nevím proč, ale odstáté mi po pár hodinách už prostě nechutnají. Z ranního mixování mají vždycky všichni radost =)))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)