Pstruh se sušenou šunkou a mandlemi

Jakmile máte dobrou rybu, není třeba příliš surovin a nějaké složité vaření, vystačíte si s úplným základem. Pokud máte možnost výběru, určitě sáhněte po chlazených rybách před mraženými. Rozdíl opravdu poznáte. Vím, že nám všude do hlavy tlučou alespoň jednou týdně rybu. Já si ale myslím, že je lepší jednou za čas kvalitní ryba než každý týden vodou napuštěný pangasius, treska, aby se splnily nějaké smyšlené normy. A tohle by mělo platit asi u všeho. Ale to už je samozřejmě otázka názoru...





 A dost výlevů, jdeme na recept...


Pstruh se sušenou šunkou a mandlemi

(2 porce)

Inspirace: Jamie´s 15 minutes meal


  • 2 pstruzi
  • sůl, pepř
  • tymián
  • 1 lžička olivového oleje
  • citrón
  • 3 plátky sušené šunky
  • hrst mandlí




Pstruhy jsem si omyla a osušila. Uložila jsem je do zapékací misky. Ochutila jsem je solí, pepřem, tymiánem a pokapala olivovým olejem. Citrón jsem omyla, nakrájela na čtvrtiny a rozložila ke pstruhům. Dala jsem je péct asi na 20 minut na 180 stupňů. Poté jsem ještě pstruhy rozložila plátky šunky, posypala nakrájenými mandlemi a dopekla asi zhruba 10 minut.






K takto upraveným pstruhům se mi báječně hodilo hráškové pyré, nicméně moje spolustrávnice by asi ohrnula ret. Takže jsem je nakonec podávala s fazolkami. Na fazolky mám ozkoušený recept z Apetitu, jednoduchý, ale strašně dobrý. Občas přihodím i na kostičky prosciutto či jinou sušenou šunku, tentokrát jsem to s ní nechtěla přehánět, když už byly na rybě. 





8 komentářů:

  1. vypadáto nádherně, hned bych si dala =)

    OdpovědětVymazat
  2. pstruha jsem měla nedávno:) je to tak dobrá ryba,že k dochucení mi stačil citron!:) ale mandle a sušená šunka?:) dobrý nápad!

    OdpovědětVymazat
  3. A kde kupuješ pstruhy? Já měla přítele rybáře, takže když není ulovený (a to teď po rozchodu nemám), tak jsou to většinou hnusy, trpící, umírající a následně domlácený na chlazené maso, takže k tomu mám takový nějaký odpor :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam! :) Pstruha už jsem neměla dlouho! Musím to napravit!

    OdpovědětVymazat
  5. Ty jo :-) no to vypadá nádherně!

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to lákavě :). Dala bych si toho pstruha jen s citrónem, bez šunky, protože jiék maso spíš nejím...Jsem ráda, že jsi tu správně napsala slovo šunka, protože poslední dobou všude slyším samé šuMka :D.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak s citronem ho znám, ale i s mandlemi... musím zkusit:)

    OdpovědětVymazat
  8. Díky za recept, právě jsme s přítelem dojedli. Skvělé!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)