Tropické smoothie

Vesele dál pokračuji ve vymýšlení nejrůznějších kombinací a mixování ovoce, zeleniny, semínek, oříšků a jiných dobrot, které učiní smoothie ještě chutnější... Nemůžu si pomoct, prostě mě baví. Vždy s napětím čekám, jaká překvapivá chuť vznikne. Kolikrát až žasnu, jaký chuťový zážitek jde vytvořit rozmixováním pár surovin.






Tentokrát potěším nemilovníky banánů. Většina základů smoothie je tvořena právě banány, což každému nemusí chutnat nebo se jim z nějakého důvodu vyhýbá. Vím, že řada "odborníků" na výživu radí vynechat v dietě právě banány, hrozny a jiné sladké ovoce, s čímž tedy nemůžu souhlasit, ale budiž. Přijde mi, že celá výživa, dobré/špatné potraviny, správná skladba je strašně rozporuplné téma a doslova platí, co člověk, to názor. Proto se nechci s někým přít a ponechám na něm, ať si sám utvoří vlastní náhled na věc.


Tohle smoothie mi vzdáleně připomíná Piňa Coládu. Pokud se tomuto slavnému koktejlu chcete ještě víc přiblížit, doplňte trochou kokosového mléka, úspěch zaručen.


Tropické smoothie



  • pořádná hrst špenátu
  • 1/4 mraženého ananasu
  • 1/4 kokosového ořechu
  • šťáva z 1/2 limetky
  • voda (led)





Omytý špenát jsem rozmixovala spolu s mraženým ananasem, částí nastrouhaného kokosu, šťávou z limetky a trochou vody. Kdo by nechtěl ovoce mrazit, může použít místo vody led. Nakonec jsem ozdobila plátky kokosu. 




Tak přeji hezký start do nového dne a já jdu do hajan :-)



5 komentářů:

  1. Jé, moc hezký obrázek:).Jednou jsem taky dělala kiwiový koktejl či smoothie a udivilo mě, že v receptu je hrst špenátových listů, tak jsem je tam pro jistotu nedala a výsledek byl spíše šedý..tak mi došlo, že ty lístky tam nejsou jen tak, ale právě pro tu zářivou barvu :).

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá to skvěle a chutnat musí ještě lépe. V čem to připravuješ? :)
    já osobně bych banán nikdy nevyřadila, mám ho strašně ráda!

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé to vypadá dobře-ta zelená:))) zkusím:)

    OdpovědětVymazat
  4. mňam, smoothie môžem! vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)