Celozrnné špagety s hráškovým pestem a krevetami

Asi není třeba představovat těstoviny jako expresní jídlo. Je to tak, do půl hodiny jíme, kdo je šikovný a má trošku praxe i do 15 minut. Což občas bodne. Obzvlášť když přijdeme domů hladoví a nechcete "zpucovat" půl ledničky. Protože víme, jak to dopadá, zobnu tohle, pak trošku toho, ochutnám ještě tohle a pak je nám akorát tak zle z množství kombinací, které jsme do sebe dostali.... Proto radši vletím do kuchyně, dám vařit vodu na těstoviny a mezitím připravuji zbytek chodu, uvařím těstoviny, zcedím.... Promíchám a voilá...




Není lepší nebýt líný a vymlouvat se, že nemám čas vařit? :-)


Celozrnné špagety s hráškovým pestem a krevetami (2 porce)


Inspirace: http://www.bbcgoodfood.com


  • 100 g celozrnných špaget
  • 100 g lučiny (nejlépe domácí)
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • citrón (limetka)
  • 200 g hrášku
  • 200 g krevet (loupaných)


Do osolené vařící vody jsem si vložila špagety a uvařila dle návodu. Hrášek jsem si krátce povařila a rozšťouchala s lučinou, kterou jsem dochutila česnekem, solí, pepřem a pár kapkami limetky. Krevety jsem si krátce orestovala na kapce olivového oleje. Nakonec jsem je osolila, opepřila a pokapala šťávou z limetky. Nakonec jsem promíchala špagety s hráškem a krevetami.





Dobrou chuť :-)




12 komentářů:

  1. Mňam, tak tyhle těstoviny musí být skvělé:)

    OdpovědětVymazat
  2. celozrnné těstoviny i krevety miluju, ale bohužel jsem je už dlouho neměla, ale mám v plánu se pro ně vypravit na Olomouckou :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera :) to hráškové pesto si udělám asi i bez krevet, miluju hrášek :))

    OdpovědětVymazat
  4. krevety jsem měla asi před dvoumi lety v Angliny v nějaké čínské restauraci, jen na ochutnávku od kamarádky z rizota a byl to pěknej humus, měla jsem pocit jako bych jedla moře :D ale každej mě přesvědčuje, že to bylo asi špatně uvařený, že to chutná jak kuřecí maso tak nevím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sto lidí sto chutí no, ale ke kuřecímu masu bych to určitě nepřirovnávala.

      Vymazat
  5. Tohle je recept přímo pro mě, všechny ingredience miluju :)! Vypadá to moc dobře :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem ráda, že jsem kápla do noty :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)