Asi není třeba představovat těstoviny jako expresní jídlo. Je to tak, do půl hodiny jíme, kdo je šikovný a má trošku praxe i do 15 minut. Což občas bodne. Obzvlášť když přijdeme domů hladoví a nechcete "zpucovat" půl ledničky. Protože víme, jak to dopadá, zobnu tohle, pak trošku toho, ochutnám ještě tohle a pak je nám akorát tak zle z množství kombinací, které jsme do sebe dostali.... Proto radši vletím do kuchyně, dám vařit vodu na těstoviny a mezitím připravuji zbytek chodu, uvařím těstoviny, zcedím.... Promíchám a voilá...
Není lepší nebýt líný a vymlouvat se, že nemám čas vařit? :-)
Celozrnné špagety s hráškovým pestem a krevetami (2 porce)
Inspirace: http://www.bbcgoodfood.com
- 100 g celozrnných špaget
- 100 g lučiny (nejlépe domácí)
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
- citrón (limetka)
- 200 g hrášku
- 200 g krevet (loupaných)
Do osolené vařící vody jsem si vložila špagety a uvařila dle návodu. Hrášek jsem si krátce povařila a rozšťouchala s lučinou, kterou jsem dochutila česnekem, solí, pepřem a pár kapkami limetky. Krevety jsem si krátce orestovala na kapce olivového oleje. Nakonec jsem je osolila, opepřila a pokapala šťávou z limetky. Nakonec jsem promíchala špagety s hráškem a krevetami.
Dobrou chuť :-)
Mňam, tak tyhle těstoviny musí být skvělé:)
OdpovědětVymazatbyly Jani :-)
Vymazatcelozrnné těstoviny i krevety miluju, ale bohužel jsem je už dlouho neměla, ale mám v plánu se pro ně vypravit na Olomouckou :)
OdpovědětVymazattaky plánuji výlet :-)
VymazatVypadá to parádně :-)
OdpovědětVymazatděkuji :-)
VymazatNádhera :) to hráškové pesto si udělám asi i bez krevet, miluju hrášek :))
OdpovědětVymazati bez krevet to bude dobrota :-)
Vymazatkrevety jsem měla asi před dvoumi lety v Angliny v nějaké čínské restauraci, jen na ochutnávku od kamarádky z rizota a byl to pěknej humus, měla jsem pocit jako bych jedla moře :D ale každej mě přesvědčuje, že to bylo asi špatně uvařený, že to chutná jak kuřecí maso tak nevím :)
OdpovědětVymazatsto lidí sto chutí no, ale ke kuřecímu masu bych to určitě nepřirovnávala.
VymazatTohle je recept přímo pro mě, všechny ingredience miluju :)! Vypadá to moc dobře :).
OdpovědětVymazattak to jsem ráda, že jsem kápla do noty :-)
Vymazat