Přijde mi to jako už trochu ohraná písnička, ale když ony jsou tak dobré... Kdo neochutnal, nepochopí. A tak zkouším nové a nové varianty. Navíc myslím, že s nadcházejícím létem recepty na zeleninové nudle jako když najdeme a teprve je řádně oceníme :-) Už se těším, až je budu chladit v lednici...
V tropických vedrech (ne že by dnes hrozily) má málo kdo chuť na těžká jídla a tak přijdou vhod pokrmy plné zeleniny. Večery se u mě nesou ve znamení salátů, ale nechci je jíst několikrát denně. I když jsem jejich milovník, všeho moc škodí a věřím, že by se mi rychle přejedly. Proto je pro mě ideální variantou různé zeleninové nudle ať už z cukety, mrkve či jiné zeleniny. Tak tedy další recept z mnoha...
Cuketové nudle s mrkvovým krémem (2 porce)
Cuketové nudle
- 1 lžička oliv. oleje
- 2 střední cukety
- sůl, pepř
Mrkvový krém
- 1 lžička másla
- 1 malá cibule
- 2 střední mrkve
- 100 ml (rostlinné) smetany/mléka
- 30 g parmazánu
- špetka mušk. oříšku
- sůl, pepř
Cuketu jsem si důkladně omyla a zbavila konců. Škrabkou na brambory jsem loupala na tenké plátky, které jsem poté nožem nakrájela na co nejtenčí nudličky. Na pánvi jsem si rozehřála olivový olej a přidala jsem cuketu. Tu jsem osolila, opepřila a restovala asi deset minut, až cuketa krásně změkla. V menším kastrůlku jsem na lžičce másla restovala na kostičky cibulku dozlatova, poté jsem přidala nahrubo nastrouhanou mrkev a restovala jsem do změknutí. Poté jsem zalila mlékem a nechala chvíli probublávat. Dochutila jsem solí, pepřem muškátovým oříškem a čerstvě nastrouhaným parmazánem. Nakonec jsem rozmixovala a promíchala s cuketou a posypala naklíčenými ředkvičkami.
Toto ja veru môžem, najbližšie viem čo mám na obed ;)
OdpovědětVymazatjá na ty sýrový omáčky dvakrát nejsem, ale proč ne :-)
OdpovědětVymazatJé, to bych měla vyzkoušet. :))
OdpovědětVymazatCuketu jsem ještě nikdy nejedla.
fakt? to se mi ani nechce věřit :-) přicházíš o moc.
Vymazatje to výbornéééé :-) akorát jsem to dost přehnala s přepřem, ale v kombinaci se slaďounkou mrkví je to lepší, jinak bych to asi nedala:-D Moc se mi líbí ty barvičky (zelená s oranžovou jsou velice optimistické). Děkuji moc za tip, máš tu super recepty :-)
VymazatMrkvová omáčka vypadá báječné, určitě vyzkouším, třeba s lilkovými nudlemi , ty jsou u mně the best! :)
OdpovědětVymazatCuketové těstoviny jsem si úplně zamilovala a už pár týdnů je jím skoro každý den, nejraději jen sůl+pepř´+sušená rajčata, jak to máš ve svém prvním receptu! :)) Ale ta omáčka vypadá taky bombově, že bych ji zkusila a udělala si další závislost? :D
OdpovědětVymazatpozor na to, nebudeš chtít jíst nic jinýho. Já teď jedu zeleninové nudle skoro každý den :-)
VymazatMám ráda cuketové a jiné zeleninové nudle, proto jsem si na ně pořídila škrabku julienne PRESTO Expert - jde to s ní skoro samo.
OdpovědětVymazatmně to jde i bez :-)
Vymazatty děláš každý den nový recept? no to teda wow :)
OdpovědětVymazatkaždý den nee, podle časových možností a taky nápadů, chutí... :-)
VymazatTaková jídla bych mohla jíst pořád, moc se ti to povedlo. Jak chutnají naklíčené ředkvičky? Mají nějakou specifickou chuť třeba jako řeřicha?
OdpovědětVymazatřeřicha je určitě štiplavější. Nejsou nějak výrazné, mungo mi třeba chutnají víc.
VymazatMňam!:-)
OdpovědětVymazatJaj, děkuji za výborný recept:) Už vím, na čem si v zeleninové sezóně budu ujíždět:)
OdpovědětVymazattaky se těším na léto až bude plno cuket a jiné zeleniny :-)
VymazatTak je právě dělám, tak jsem zvědavá :). Jen si k ní dělám tzv. "omáčku" z čerstvých rajčátek....tak jsem zvědavá. .............. Mimochodem moc hezký blog, zrovna jsem ho objevila a máš tady spoustu inspirativních receptů. Market
OdpovědětVymazat