Lilkové nudle s mangovou omáčkou

Tohle byla i pro mě celkem šílená kombinace a to mi přijde, že jsem pro každou "špatnost"... Rozumějte i to nejpodivnější spojení surovin. Nemám problém s fazolovými, cuketovými brownies, květákovým chlebem, špenátovým smoothie, burákovým máslem v polévce, květákovou pizzou, květákovým risottem, tofu knedlíky, fazolovými cookies, avokádovými tartaletkami, cizrnovými blondies... a mohla bych pokračovat.... ale mám problém s lilkem. Navíc s mangovou omáčkou? To nemůže chutnat...





Fakt lilek nemám ráda. Ale razím heslo, že každá surovina jde upravit tak, aby chutnala. A tak když jsem dostala opět chuť na mé milované cuketové nudle, zkusila jsem je s lilkem :-) a ono to funguje taky...



Lilkové nudle s mangovou omáčkou

Inspirace: http://www.greenkitchenstories.com

Nudle
  • 1 lžička oliv. oleje
  • 1 menší lilek
  • sůl, pepř

Omáčka
  • 1/2 manga 
  • 1 lžička oliv. oleje
  • pár lístků máty
  • kousek čerstvého zázvoru
  • špetka chilli
  • sůl, pepř
  • kešu
  • klíčky

Lilek jsem si důkladně omyla a zbavila konců. Škrabkou na brambory jsem loupala na tenké plátky, které jsem poté nožem nakrájela na co nejtenčí nudličky. Pokud by se Vám nedařilo se škrabkou, můžete nakrájet pomocí nože. Na pánvi jsem si rozehřála olivový olej a přidala jsem lilek. Ten jsem osolila, opepřila a restovala asi deset minut, až lilek krásně změkl. Na omáčku jsem si jednoduše oloupala mango a nakrájela na menší kousky. Rozmixovala jsem jej s pár lístky máty, olivovým olejem, zázvorem, špetkou chilli, solí a pepřem. Poté jsem promíchala lilkové nudle s mangovou omáčkou. Posypala kešu oříšky a klíčky. Pro ještě lepší chuť můžete kešu krátce opražit.



.




15 komentářů:

  1. To je krása! Lilkové nudle miluji, většinou si je dávám s rajčatovou omáčkou a sýrem. Ta omáčka je odvážná, pokud někde najdu hezké mango, odhodlám se :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a já zas zkusím tvoji verzi s rajčatovou omáčkou :-)

      Vymazat
  2. Já mám lilek hodně ráda, ale takto jsem ho ještě nezkoušela, výborný nápad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já právě vůbec, ale v této podobě mi kupodivu chutná :-)

      Vymazat
  3. vypadá to krásně :) chci mít takovej talent jako ty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jé děkuji, ale nebude to tak horké :-)

      Vymazat
  4. No, tak vidím, že se porozhlídnu po mangu a vykouzlím úchvatnou večeři :D díky za typ.

    OdpovědětVymazat
  5. Z lilku jsem už 'těstoviny' taky dělala, ale stále u mě vedou ty cuketové :33 :D Jinak já zajímavé kombinace mám taky moc ráda, nakonec z toho vždycky vznikne nějaká dobrota!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám asi radši taky ty cuketové, ještě se sušenými rajčaty.

      Vymazat
  6. Já už musím vyzkoušet ty lilkové nebo cuketové "těstoviny", vypadají tak lákavě!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. i chutnají, je to opravdu zázrak :-)

      Vymazat
  7. Hned bych ochutnala, zní to víc než zajímavě:)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak jsem dnes opět pátrala na blogu po nějakém receptu, tentokrát na lilek. A teď čtu, že jej nemáš ráda. Jaká škoda - kde vezmu inspiraci? :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)