Mátovo-čokoládové smoothie

Původně jsem měla na dnešek připravený úplně jiný recept, ale bohužel jsem byla tak šikovná, že jsem smazala fotky, než jsem je uložila. Takže tento recept na chvíli odkládám, ale určitě se k němu vrátím a ráda zopakuji, byl totiž úžasný!



Abych Vás ale neošidila o příspěvek, poskytnu Vám alespoň takový mini "recept" na smoothie, protože tu už pěkně dlouho žádné nebylo, i když pravidelně mixuji a nových kombinací není nikdy dost. 




Jak jsem smoothie dříve dvakrát nemusela, teď si jej dělávám klidně několikrát do týdne. Dostanu tak do sebe neuvěřitelné množství ovoce a zeleniny a navíc skvěle osvěží. Úplně jsem se odnaučila přidávat mléko, kefír či jogurt, jak jsem dříve dělávala. Skvělou chuť zaručí samotné ovoce, zelenina, oříšková másla, koření či sušené ovoce.



Mátovo-čokoládové smoothie


  • velká hrst špenátu
  • máta (kolik chcete)
  • 1 menší mražený banán
  • voda
  • kvalitní hořká čokoláda

Banán si můžete dát předem zmrazit, ale není to nezbytné. Místo toho můžete použít kostky ledu. Mražený banán však vykouzlí báječnou hustou konzistenci. V mixéru jsem tedy rozmixovala dohladka mražený banán s pořádnou hrstí omytého špenátu, mátou a vodou. Čokoládu jsem nastrouhala na hoblinky a část jsem přimíchala k smoothie, část použila na dozdobení spolu s lístky máty.





S mátou to nepřehánějte, je pěkně pikantní a stačí opravdu pár lístků, aby propůjčila smoothie úžasně osvěžující nádech. Čokoládu doporučím samozřejmě co nejkvalitnější. Já měla 90% Lindtku. 



6 komentářů:

  1. mátu nemám ráda, ale jinak všechno ostatní bych si dala ;)

    OdpovědětVymazat
  2. super recept, já snad ještě nikdy neměla čerstvý baby špenát... vážně, musím to napravit :/

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju nevšední kombinace jídel! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné barvy a určitě i chuť :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jsem sebrala odvahu a taky se do toho pustila; mátu přímo zbožňuju, jen jsem měla trochu strach z toho mixování čokolády, a pak fakt - sedla mi na dno, takže bez míchání se to moc nedalo pít. Škoda, protože jinak to bylo opravdu chutné a osvěžující! :) (ale taky za to mohla moct ta čokoláda, protože jsem měla jen 70%...?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jste asi nepozorně četla popisek receptu. čokoláda se měla nastrouhat a přimíchat do hotového smoothie, nikoliv mixovat. Tak snad příště :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)