Cantaloupe s fenyklem a fetou

Jednou z věcí, která zaručeně k létu patří, jsou melouny. Pěkně vychlazené z lednice, co může být lepšího? Ještě více osvěží předem naporcovaný meloun zakápnutý citrónovou či limetkovou šťávou, doplněný třeba mátou či meduňkou. Po tom bych se utloukla. Také mi moc zachutnala kombinace sladkého melounu s něčím pořádně slaným. takovou už klasikou je meloun se sušenou šunkou. Další "módní" záležitostí je meloun se slanou fetou. 





Moc jsem tomu nevěřila, ale pochutnala jsem si jako už dlouho ne. Je to prostě pecka, ty chutě se skvěle doplňují. Pokud Vás už nudí klasické saláty typu rajče, okurek, paprika.... Zkuste tento lehce netradiční, věřím, že se budete oblizovat jako já :-)





Nemusíte se držet striktně receptu. Salát bude výborný i s tradičním vodním melounem. Pokud neseženete fetu, můžete použít u nás oblíbený balkánský sýr.



Cantaloupe s fenyklem a fetou

(2 porce)



  • 1 fenykl
  • sůl, pepř
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 meloun cantaloupe
  • 80 g fety





Fenykl jsem si omyla a nakrájela na tenké plátky, které jsem lehce osolila, opepřila a přelila olivovým olejem a vinným octem. Dala jsem odpočívat do lednice alespoň na hodinu. Mezitím jsem meloun rozkrájela na tenké měsíčky a zbavila slupky. Promíchala s marinovaným fenyklem, posypala rozdrobenou fetou a čerstvými lístky fenyklu
.








5 komentářů:

  1. Žlutý meloun je fakt ňamka!

    OdpovědětVymazat
  2. tenhle meloun mám ráda hned po vodním melounu :) teď mám doma ten sladkej takovej žlutej a ten je nic moc :/

    OdpovědětVymazat
  3. Tak meloun na slano mě ještě nenapadl. Určitě to vyzkouším, melounek nemůže být totiž špatný na žádný způsob :D

    OdpovědětVymazat
  4. Na téhle stránce jsou samé nevšední recepty :))) Meloun v téhle kombinaci...nenapadlo by mě to, ale vypadá to dokonale a chutnat to bude nejspíš ještě mnohem lépe :) :) Moc ráda na tuhle stránku chodím :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)