Lněná tortilla s burákovým máslem a broskví

Pátrala jsem nějaký čas po receptu na tortillu, která by byla bezlepková a ještě navíc bez mouky. Úkol poměrně náročný, ale ne nereálný. Každým dnem, každým novým receptem zjišťuji, že je možné téměř vše. Téměř každé jídlo jde udělat zdravě nebo zdravěji....




Lněná tortilla je něco mezi omeletou a tortillou. Je lepší udělat ji co nejtenčí, aby se co nejvíc přiblížila požadované konzistenci tortilly. Ta moje byla trochu silnější, proto příště použiji větší pánev. Důležité je lněná semínka pořádně podrtit, nejlépe v hmoždíři, aby vznikla téměř mouka.




A to nejlepší z celé tortilly, náplň, nechám opět na Vás. Já šla do sladké, ale výhledově určitě otestuji i nějakou slanou variantu. Kombinace banánu případně jablka s burákovým máslem je už taková klasika, ale zkuste vyzkoušet broskev s burákovým máslem, moje nová závislost :-)



Lněná tortilla s burákovým máslem a broskví

(1 porce)

Inspirace: http://www.topwithcinnamon.com/

Tortilla

  • 1 vejce
  • 1 bílek
  • 1/4 hrnku vody
  • 3 lžíce drcených lněných semínek
  • špetka soli

Náplň

  • 1 lžička burákového másla
  • 1 broskev


Nejprve jsem si v hmoždíři důkladně podrtila semínka. Čím víc, tím líp. Poté jsem v misce rozšlehala vejce s bílkem, vodou, lněnými semínky a solí. Nechala jsem chvíli stát, aby semínka nasála tekutinu. Poté jsem jen osmažila na teflonové pánvi z obou stran.




Opatrně jsem přendala na talíř, potřela burákovým máslem, pokladla plátky broskví a srolovala. Pokladla jsem zbytkem broskví a podávala. 





13 komentářů:

  1. Vypadá to skvěle :) Já jsem zatím zkoušela arašídové máslo jen v kombinaci s banánem, ale příště vyzkouším i s broskví, musí to chutnat výborně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně to chutná i více než všude prezentovaný banán s máslem :-)

      Vymazat
  2. wau, tak to vypadá dooost zajímavě:)
    ukládám:)

    OdpovědětVymazat
  3. Krása, vypadá to úžasně a vsadím se, že to tak i chutná. Jen v mém podání bych zaměnila "lžička" za "lžíce nebo dvě" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještě pak padla lžíce jen tak :-D jako zákusek

      Vymazat
  4. Vypadaá to vážně skvěle! I ta kombinace arašídového másla s broskví je výborná, taky jsem už zkoušela :) A tortillu určitě taky otestuji ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak burákové máslo jsem už neměla snad věky!!! :(( :))

    OdpovědětVymazat
  6. hned bych se do toho zakousla ! :D <3

    OdpovědětVymazat
  7. taková dobrota, zrovna jsem otevřela smoothie PB :)

    OdpovědětVymazat
  8. tak opravdu nevím, jak se vám to povedlo, ale já jsem musela přidat špaldovou mouku, aby z toho aspon nějaký tvar vznikl....kombinace másla s nektarinkou byla fajn, ale přidala jsem si ještě med :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to netuším, kde se mohla stát chyba, mně se vyvedla, jak vidíte na obrázku...

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)