Plněné cukety

Někdo si naříká nad úrodou cuket, já si rochním. Škoda, že není celý rok. Cuketu mám prostě ráda. Nestalo se mi, že by nechutnala. Ať už v podobě polévky, pomazánky, nudlí, lívanců, muffinů, slaného koláče, rolek nebo jen tak grilovaná či upečená... 





Výborná byla i tato plněná. Použijte co nejvíc druhů rajčat, o to bude pokrm zajímavější a barevnější. Nezáleží, jaké máte pesto po ruce, ale nejvíc se hodí klasické bazalkové. Můžete doplnit rozdrobenou fetou, kozím či jiným sýrem....



Plněné cukety (2-4 porce)


  • 1-2 střední cukety
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř



  • 80 g bílých fazolí
  • 200 g rajčat
  • 2 lžíce pesta
  • hrst bazalky
  • sůl, pepř



Fazole jsem si přes noc namočila. Ráno jsem slila vodu, napustila novou a uvařila. Dávejte pozor, abyste fazole nerozvařili. 

Cuketu jsem si omyla, přepůlila a vydlabala. Osolila, opepřila jsem ji a pokapala olivovým olejem. Dala jsem ji péct zhruba na 15 minut na 180 stupňů.

Mezitím jsem si vytvořila náplň do cukety. Uvařené fazole jsem promíchala s omytými a přepůlenými rajčátky, bazalkou, pestem. Dochutila jsem solí a pepřem. Náplň jsem pokladla do vydlabaných cuket a dala péct na dalších 15 minut.






8 komentářů:

  1. Ahoj, máš super blog, občas sem zajdu a kochám se:) Navštiv i můj, právě jsem začla... :) Díky...

    OdpovědětVymazat
  2. to vypadá moc krásně. Já si taky libuji nad úrodou cuket, akorát mě to teď hodně nadýmá, jsem schopná sníst celou velkou pečenou cuketu na posezení, jenže to už mi teď bohužel nedělá vůbec dobře. Takže je to s těma cuketama dost omezené. Jediné, co je v poho jsou placičky, buchty nebo krémová polévka.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to krásně :* musím vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ty vypadají luxusně! ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Pokud si někdo stěžuje na nadúrodu cuket, směřujte ho na mě ;) Cukety můžu v jakémkoli množství - a tenhle báječný recept si píšu na svůj dlouhý seznam cuketových dobrot k vyzkoušení ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)