Karamelové chai smoothie

Je tu další ze série "mini-receptů". Berte je prosím jen jako takové tipy, třeba na snídani, svačinu nebo až Vás bude honit mlsná. Žádné velké vaření, jen si trošku promixujeme pár surovin a je hotovo.


Smoothie jsem si za poslední dobu hodně oblíbila, ale... V létě to bylo jednoduché, pomalu jsme nestíhali jíst úrodu ovoce, co se na nás valila ze zahrady, od rodiny, známých.... to bylo plno jahod, třešní, meruněk, ostružin, malin, borůvek, broskví, rybízu, angreštu... teď už na nás zbývají poslední zbytky švestek, jablka, hrušky... proto vymýšlím takové varianty, které mi půjdou na ruku. V létě to chtělo něco osvěžujícího, teď upřednostníme něco hutnějšího, sladšího. Proto do mě padá dýňové smoothie nebo třeba tohle karamelové chai smoothie.  



Chai smoothie

(1 porce)


  • 1/2 banánu
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka
  • 1 lžička chai koření
  • 3 datle








Nejprve jsem si předem zalila vodou datle, aby se hezky rozmočily a snadněji mixovaly. Poté jsem už jen rozmixovala banán s mlékem, kořením a datlemi. 



6 komentářů:

  1. Já přišla na kouzlo chai koření teprve nedávno, prvním zakoupením od Sonenntoru a moc si ho vychvaluju! Tak ještě sehnat datle a nebo je nahradit a hrá na smootihie <3 :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho ještě ani nezkusila :/ Musím se na to vrhnout.

      Vymazat
  2. perfektní, hlavně mě zaujaly ty tvé domácí směsi koření! ty si určitě spáchám:)

    OdpovědětVymazat
  3. Heh, pěkně ses mi trefila do chuti, zrovna popíjím chai tea :) A tohle si určitě udělám na nějakou ranní extra nudnou přednášku!
    K.

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to moc dobře, určitě to někdy vyzkouším. :) Je to přesně jak píšeš, v létě jsem nestíhala jíst ty tuny ovoce a zeleniny, ale teď už pomalu nastává doba supermarketů, což mě štve, protože já jsem schopná si vzít k večeři hromadu rajčat a to by peněženka rodičů nebyla moc nadšená, takže mě čeká omezování... :/

    OdpovědětVymazat
  5. Zatím jsem nezkoušela, ale třeba ho někdy koupím :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)