Co se zbytky z kokosového mléka?

Přijde mi líto vyhazovat jídlo, proto se snažím zužitkovat naprosto vše. Takže, když se pouštím do domácích rostlinných mlék, vím, že ty zbytky, co zůstanou po přecezení mléka přes plenu, zaručeně využiji. 




Vzpomínáte, jak jsem minulý týden vyráběla kokosové mléko? Ano, asi tušíte, že ze zbytků vznikla tato blesková kaše. Žádná složitost, pár surovin, pár promíchání a snídaně byla na světě. Kaše mi víc chutnala krátce prohřátá, přece jen už nejsou tropická horka, a kdy jindy se zahřívat kašemi? :-) Ti, kdo se hrozí množství tuku v kokosu, mohou samozřejmě použít jen část a zbytek doplnit klasicky vločkami... je to opět na Vás... Vaše kaše, Vaše chutě, Vaše fantazie...




Kokosová chia kaše










v misce jsem pomocí vidličky rozmačkala polovinu banánu, přidala jsem kokos, chia semínka a zalila jsem mlékem. Vše jsem důkladně promíchala a dala přes noc odpočívat do lednice. Před podáváním můžete krátce prohřát, případně jíst vychlazené. Posypala jsem plátky kokosu, druhou polovinou banánu a mandlemi.



3 komentářů:

  1. Kaše vypadá super:-). Kokosové mléko na mě čeká v lednici, zítra z něj chci dělat ovesné sušenky, dá jim takovou jemnou chuť :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem svoje nedělala, ale mám ho moc ráda. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc fajn nápad jak "zrecyklovat" kokosový "odpad" a ještě k tomu použít semínka chia :-)
    Minule jsem spotřebovala na kokosový koláč, byl vynikající a krásně vláčný.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)