Kakaový chia pudink s granátovým jablkem

Dáme si na chvíli pohov od dýní... :-) Kdo má radost? Kdo se hlásil, ať se netěší. Asi správně tušíte, že to moc dlouhá odluka nebude... nápadů je hodně a nějaké ty krasavice doma taky čekají na zpracování. 




Zatímco sepisuji příspěvek, snídám tento čokoládový chia pudink s granátovým jablkem. A je to pecka. S každým zabořením lžíce mi chutná čím dál víc. Nasládlá kakaová chuť pudinku ve spojení s kyselkavým jablkem... Radši se nebudu rozepisovat do detailu nebo mi bude líto, že jsem se projedla až na dno sklenice a jediné co po pudinku zbylo je můj krásný pocit z výborné snídaně, a že stála za to.... Dnes bude dobrý den :-)




Kakaový chia pudink 
s granátovým jablkem

 (1 porce)


  • 1 menší banán
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 2 lžičky kakaového prášku
  • 2 lžíce chia semínek
    1/2 granátového jablka





Rozmixovala jsem banán s kokosovým mlékem a kakaovým práškem. Přimíchala chia semínka a dala odležet do lednice, aby nasála tekutinu a vytvořila gelovou konzistenci. Pak už jsem jen předpodáváním ozdobila granátovým jablkem.




Kokosové mléko můžete použít kupované, ale já zkusila vyrobit domácí. Použila jsem 1 hrnek strouhaného kokosu, který jsem zalila 2 hrnky teplé vody a nechala pár hodin odtát. Poté jsem rozmixovala a přes plenu přecedila. Výsledkem nebylo tak husté mléko jako z obchodu, ale do smoothie a podobných receptů jako stvořené. Zbytečky z kokosu určitě nevyhazujte, bude recept na jejich využití :-)




Spousta lidí se konzumaci granátového jablka vyhýbá, protože neví, jak jej loupat, aniž by si odnesly památku na tričku. I já mám nějakou tu vzpomínku, ale co jsem někde objevila tuto vychytávku, už z něj nemám strach. Jednoduše naplním mísu vodou, ponořím jablko a oloupu jej a už nemusím oblékat červené triko :-)



12 komentářů:

  1. To bych si mohla udelat i ve skromnych kolejnich podminkach, mnam :))

    OdpovědětVymazat
  2. Opět naprosto úžasné foto! Ty snad i kdybys vyfotila třeba suchou topinku s česnekem, tak by všichni slintali :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Super tip! Pokaždé s tím loupáním trošku bojuji :)

    Zvu Vás na svou giveaway: The company - LIFE

    OdpovědětVymazat
  4. ňam! na chia já slyším teda :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to strašně hezky a hlavně je v tom kakao, má láska! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Můžu se zeptat čím se dají nahradit chia semínka?:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. recept je založen právě na chia semínkách, takže těžko hledat náhradu...

      Vymazat
  7. To je dobrotaaaaaa, dekuji moc, hledala jsem nejaky zpusob, jak si dat
    granatove jablko a tento napad je vyborny. Jenom jsem nahradila kokosove mleko mandlovym :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji za pěkný tip s těmi zrníčky granátového jablka. Vždycky jsem to zkoušela podle videí Jamieho Olivera - opatrně rozpůlit a pak nad mísou bouchat do té půlky vařečkou, akorát mi ta semínka nevypadávala tak elegantně jako jemu, asi jsem neměla dostatečně zralá granátová jablka.
    Už se těším na další recepty s granátovým jablkem, mám jej dost ráda, ale většinou se zmůžu jen na vymačkání šťávy do osvěžujícího nápoje s trochou citronu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)