Řepovo-jahodové smoothie

Zeleniny není nikdy dost a červené řepy obzvlášť. I když ji nejvíce miluji v pečené podobě, moc ráda ji zakomponuji i syrovou do smoothie. Protože asi každý tuší, že tepelně neopracovaná zelenina/ovoce si zachovávají maximum vitamínů a prospěšných látek. 



Někdo by mohl ohrnout ret nad smoothiem z červené řepy, ale nenechte se zmást. Představte si ji v kombinaci s jahodami, granátovým jablkem, zázvorem, kustovnicí a pro ještě více zdraví s chia semínky. Taková snídaně Vám prostě musí chutnat a nakopnout...



Řepovo-jahodové smoothie (1 porce)

Inspirace: http://www.greenkitchenstories.com


  • 1/4 granátového jablka
  • 1/2 střední červené řepy
  • 100 g mražených jahod
  • 1 lžíce goji
  • 1 lžíce chia semínek
  • kousek čerstvého zázvoru
  • trošku vody




Nejprve jsem si vyloupala granátové jablko. V míse naplněné vodou jsem jej jednoduše oloupala a nechala okapat. Ve vysoké nádobě jsem rozmixovala nastrouhanou syrovou řepu, jahody, granátové jablko, goji, chia, zázvor a vodu. Vše jsem rozmixovala a přelila do sklenice. Na závěr jsem ještě posypala chia semínky a goji.




8 komentářů:

  1. Nečekala bych, že zrovna ty sáhneš po mražených jahodách

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domácí? Nevidím problém...

      Vymazat
    2. Teď asi slečnu nechápu :)))) Mražené ovoce je to nejlepší v tuhle roční dobu, spíš by bylo hloupé koupit si "čerstvé" jahody teď mimo sezonu, také si každý rok pár sáčků jahod zamrazím! Ale asi si měla jít Lucí k 12ti měsíčkům ideálně rovnou pro lesní jahody :)

      Vymazat
    3. Děkuji Jani, vidím to stejně. Radši si zamrazím přebytek úrody v sezóně a pak v zimě začnu vytahovat do koláčů atd. než kupovat mimo sezónu bez chuti a barvy. Pouhé zmrazení je pro mě určitě přijatelnější než kompotování, marmelády atd.

      Vymazat
    4. :) Ale to nebylo žádný rozhořčení :) Jen mě to překvapilo...
      Taky zamražuju a nevidím v tom problém, jen jsem myslela, že ty jsi proti tomu :)
      To se omlouvám za nedorozumění :)

      Vymazat
    5. do většiny smoothie záměrně mrazím banány pro lepší konzistenci....

      Vymazat
  2. Kolik vody používáte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na to asi nedokážu přesně odpovědět. Jahody mi pustily poměrně dost vody. Také záleží, kdy chcete smoothie konzumovat. Já si jej připravuji večer a ráno snídám. Vím, že do rána zhoustne, proto dělám tekutější.

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)