Celerovo-žampiónová sekaná

Název nic moc, obrázek taky nic moc. Chuť? Nepopsatelná... Možná mi to nebudete věřit, ale byla to neskutečná dobrota, opravdu. Cpala jsem ji do sebe k obědu i večeři, to snad mluví za vše :-)



I když jsem se nechala inspirovat na tomto krásném blogu, postup jsem si upravila k obrazu svému, aby byla dle mě sekaná ještě chutnější. Josephine jednoduše všechny suroviny rozmixuje. Já je předem orestovala na olivovém oleji. Tím se vždy zvýrazní chuť a pokrm chutná líp. Vynechala jsem sušené švestky, které mi v sekané přišly nějak navíc, ale proti gustu...




Podávat můžete třeba tradičně s bramborovou kaší, lehce originálně s celerovým či jiným zeleninovým pyré nebo jen tak doplnit zeleninovým salátem, jako já. A pro klasiky mezi pečivo...




Celerovo-žampiónová sekaná

Inspirace: http://atastylovestory.com



  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 300 g žampionů
  • 400 g celeru
  • 150 g lískových ořechů
  • 2 lžíce sójové omáčky shoyu
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl, pepř
  • 1 jablko


Na lžíci olivového oleje jsem dozlatova orestovala cibuli. Na minutu jsem přidala česnek, aby zavoněl a přidala jsem žampiony, nakrájené na menší kousky. Restovala jsem zhruba 10 minut a nakonec jsem ještě přidala nahrubo nastrouhaný celkem. Po pěti minutách jsem odstavila, dochutila sójovou omáčkou, solí, pepřem, sladkou paprikou, přidala lískové ořechy a rozmixovala. Chlebíčkovou formu jsem vyložila pečícím papírem, pokladla polovinou směsi, nakrájeným jablíčkem a přidala zbytek směsi. Dala jsem péct do předehřáté trouby na 170 stupňů asi na hodinu.




9 komentářů:

  1. hmm, musím zkusit, a vypadá to skvěle rustikálně :o)

    OdpovědětSmazat
  2. Tyhle luštěninové nebo zeleninové sekané jsou hit! Jenom jsem měla vždycky problém s přidáním recpetu na blog, páč to není moc fotogenický pokrm :D Každopádně tobě se to celkem podařilo...

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. přesně tak :-D vypadají hrozně, co si budem povídat...

      Smazat
  3. Hmm zrovna jsem na ni dostala chuť...že by varianta na sobotní oběd?:)

    OdpovědětSmazat
  4. Byla výborná, akorát jsem měla směs poměrně hodně drobivou, i přesto, že jsem mixovala docela na jemno, tak jsem přidala 1 vajíčko a nemělo to chybu. Skvěle vyladěné ochucení.

    OdpovědětSmazat
  5. Naprostá delikatesa..... až nečekaně moc jsem si pochutnala! :)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. ony ty sekaný moc nevypadají, ale o to líp chutnají :-)

      Smazat

Děkuji za komentář :-)