Hrušky v moštu s granolou

Až se k Vám přitulí domácí mošt či se Vám nějaký dobrý, kvalitní připlete do košíku a nebudete jej chtít jen tak vypít, vzpomeňte si na mě. Ok, ne na mě, ale na tento recept. Je jednoduchý jako facka, ale přitom tak efektivní a snad i dobře vypadá :-)




Jednoduše jde o hrušky pečené právě v moštu a navíc doplněné Vaší oblíbenou granolou. Já spotřebovala poslední zbytek kávové a už dumám, jakou udělám tentokrát do zásoby. Takto můžete samozřejmě zpracovat i jiné druhy ovoce, skvěle poslouží jablka, v létě nektarinky, broskve... 



Hrušky v moštu s granolou

(2 porce)

Inspirace: http://capturebylucy.com



  • 2 hrušky 
  • 500 ml jablečného moštu
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 1/2 lžičky  muškátového oříšku
  • 1 celá skořice
  • cca 60 g granoly
  • bílý jogurt





Hrušky jsem si omyla a opatrně oloupala tak, aby mi neupadla stopka. Pokud by nestály, můžete spodní část seříznout. Hrušky jsem umístila do menší zapékací nádoby a zalila jablečným moštem s citrónovou šťávou, máškátovým oříškem a skořicí. Dala jsem péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut. Hrušky by měly absorbovat část moštu. Poté jsem jen vytáhla, naservírovala do misek a doplnila granolou. Kdo chce, může přidat bílý jogurt. 




3 komentářů:

  1. Vypadá to moc dobře :)) Ta granola je nádherná :))

    OdpovědětSmazat
  2. Wow wow wow, takovehle jednoduche vychytavky jsou presne pro me !!! :D

    OdpovědětSmazat
  3. No, tak to vypadá opět jako kulinářský orgasmus. ;) mňam!

    OdpovědětSmazat

Děkuji za komentář :-)