Jablka v karamelu a mandlích

Vyžívám se v takových drobných vychytávkách, sladkých rychlovkách, které uspokojí mlsný jazýček a Vy přitom nemusíte strávit hodinu, dvě, tři v kuchyni pečením... Ne že bych ráda netrávila, ale máme i jiné povinnosti, že :-)



Utloukla se po banánu/jablku promazaném burákovým, mandlovým... vlastně jakýmkoliv oříškovým/semínkovým máslem nebo aspoň posypaném skořicí, kakaovým práškem, kokosem, granolou... Sice jsou to takové hlouposti, ale dají pokrmům šmrnc a ze zdánlivě obyčejného kousku ovoce vykouzlí bezva dezert. 

Jablka v karamelu a mandlích (2 porce)

Inspirace: http://nouveauraw.com


Karamel
  • 1 hrnek datlí
  • 1 lžíce oříškového másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • špetka soli


Na dokončení
  • 2 jablka
  • sekané mandle



Datle jsem si předem namočila. Poté jsem slila vodu a nechala si jí bokem. Datle jsem rozmixovala s trochou vody, ve které jsem datle máčela, burákovým máslem, vanilkovým extraktem, solí a citrónovou šťávou. Vzniklý karamel jsem přendala do širší misky, aby se mi v něm jablka dobře máčela. Jablka jsem zbavila slupky, napíchla na širší špejli a celé je obalila v karamelu a poté v sekaných mandlích. Můžete si pomoci lžící. Dobré je nechat je odležet v lednici, aby tak karamel ztuhl. 






8 komentářů:

  1. Ooo môj bože, tak pri tomto mi kvapla nie jedna slina, ale celý vodopád.. Prečo? Prečo mi toto robíš?! Vypadá to neskutočne.. Ešteže nemám datle, inak by som už stála v kuchyni.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. mňam, vypadá to fakt lahodně. Škoda že doma nemám arašídové máslo, nejspíš bych to vyzkoušela, mám ráda jablka s čímkoliv. Vlastně přmýšlím, že udělat takhle banán taky nemusí být špatné:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle se dělá takhle před spaním?!:D datle doma nemám, ale dneska jsem si koupila fíky, nevím co je mňamoznější <3

    OdpovědětVymazat
  4. Luci, to vypadá fakt fantasticky! Burákový máslo mi zrovna došlo, ale kvůli tomuhle receptu pro něj budu muset vážně zase zaběhnout :D

    OdpovědětVymazat
  5. jůů to vypadá strašně dobře :D proč jen jsem dneska dojedla to burákové máslo?!

    OdpovědětVymazat
  6. Miluju tvoje recepty, jsou tak originální :-) Tohle je úplně přesně podle mého gusta, mňam!

    OdpovědětVymazat
  7. Ďalší skvelý recept od teba, mňam!

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam, mňam, mňam :)) To musela být dobrota :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)