Jako milovníka kávy... rozumějte mléka s kávou, takže všechna latté, chai latté a jiné specialitky ke mně... mě jednoho dne napadlo, proč neudělat i kávovou granolu? Byť paradoxně vše s kávovou příchutí mému mlsnému jazýčku nelahodí... risk je zisk a taky že jo...
Odvykla jsem si na přeslazenou chuť všech kupovaných musli poslepovaných různými sirupy, proslazovaného sušeného ovoce atd., proto je pro mě kávová granola jako stvořená, ničím doslazovaná, jen nasládlá díky banánu a rozinkám. Navíc přichází na mě "granolové období", proto je třeba se předzásobit :-)
A tak jsem udělala před 14 dny pořádnou plechovku granoly... a chodíme na ni, mamka si ji dá ráno do jogurtu, já třeba do mrkvového salátu, posypu jí smoothie, jako dnes mangové, nebo prostě jen tak odpoledne jako svačinu naberu pořádnou hrst... A jsme pomalu na dně, naštěstí jsem ji stihla ještě dnes vyfotit, abych se podělila o recept :-)
Kávová granola
- 4 hrnky ovesných vloček
- 1/2 hrnku mandlí
- 1/2 hrnku slunečnicových semínek
- 1/4 hrnku drcených lněných semínek
- 1/4 hrnku sezamových semínek
- 1/2 hrnku rozinek
- 1 banán
- 30 ml espressa/instantní kávy
Vločky jsem nasypala do mísy spolu s mandlemi, slunečnicovými, lněnými a sezamovými semínky a rozinkami. V menší misce jsem lžičkou rozmačkala banán, zalila jej kávou a promíchala, Touto směsí jsem zalila granolu a promíchala. Vysypala jsem na plech a pekla zhruba 30 minut na 180 stupňů za občasného promíchání.
To je moc hezký recept, jsi nápaditá. Granolu si chci také udělat, ale stále nevím jakou :D
OdpovědětVymazatRáda do ní dávám v posledních chvílích pečení med, to je dobrota :)
Tak to jsi mě dostala! Já naopak miluju všechno s kávovou příchutí (nejvíc asi čokoládu...) a granola mě vůbec nenapadla. Určitě vyzkouším, jsem si jistá, že to bude u mě hit! Díky!
OdpovědětVymazatJsem maniak na kávu a tohle byla trefa do černého x).. Slazenou už také nekupuji a tuhle musím vyzkoušet..
OdpovědětVymazatVypadá to lákavě, musím vyzkoušet :) můžu se zeptat jaké si použila kafe? Jen pro inspiraci :)
OdpovědětVymazatOvesné vločky je lepší použít jemné nebo klasické ?
OdpovědětVymazatA taky se chci zeptat, když si udělám do zásoby, jak dlouho myslíte, že vydrží nezkazit se?
Jdu na to hned zítra...Mňam
OdpovědětVymazatVypadá to strašně krásně :) Mňam :) Příští granolu peču v kávovém duchu :)))
OdpovědětVymazatTaky jsem takový milovník kávy - tedy mléka s kávou :D Poslední týden jsou mé snídaně v podobě ovesných kaší, nějak na ně mám pořád chuť - asi ale kávovou granolu zkusím :)
OdpovědětVymazatMoc dobrá...Obdaruji jí kamarády k Vánocům...:) Sabina
OdpovědětVymazat