Teplý salát s máslovou dýní a sušenou šunkou

Podle receptů by někdo mohl nabýt dojmu, že jsem tak trochu vegetarián, ale vyvedu Vás z omylu. Nejsem, jen se mi maso už tak často neobjevuje na talíři jako dříve. Bohatě mi stačí jednou, dvakrát do týdne. O to víc si jej pak vychutnávám... Třeba v tomto dýňovém salátu...




Když je sezóna dýní, chci jí maximálně využít. Cpu ji úplně všude, peču sladké, zkouším nové druhy polévek, přidávám do kaší, smoothie, hummusu, vařím s ní, peču jen tak naslano nebo zakomponovávám do salátů.... Někomu by mohla třeba lézt i ušima z takového množství, ne mně. Druhů je spousta a úprav ještě víc a tipu na dobrý salát není nikdy dost :-)



Teplý salát s máslovou dýní a sušenou šunkou  

(4 porce)


Inspirace: http://fresh.iprima.cz


  • 1 máslová dýně
  • sůl
  • chilli
  • 1 lžička celého pepře
  • 1 lžička koriandrových semínek
  • 100 g sušené šunky
  • parmazán
  • rukola
  • balsamico



Dýni jsem přepůlila, vydlabala, oloupala a nakrájela na měsíčky. Rozložila jsem na pečícím papírem vyloženém plechu, pokropila olivovým olejem. V hmoždíři jsem roztloukla koření, posypala jím dýni a promíchala. Dala jsem péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut. Mezitím jsem na talíře rozprostřela sušenou šunku, přidala jsem pečenou dýni, rukolu a hoblinky parmazánu. Nakonec jsem pokapala balsamicem. 





2 komentářů:

  1. Vypadá krásně... Šunka s dýní mě nikdy nenapadla... že bych zkusila závitky? :)

    OdpovědětSmazat
  2. Mnam, dyne je vlastne takovy meloun...:) vypada to nadherne!

    OdpovědětSmazat

Děkuji za komentář :-)