Když je sezóna dýní, chci jí maximálně využít. Cpu ji úplně všude, peču sladké, zkouším nové druhy polévek, přidávám do kaší, smoothie, hummusu, vařím s ní, peču jen tak naslano nebo zakomponovávám do salátů.... Někomu by mohla třeba lézt i ušima z takového množství, ne mně. Druhů je spousta a úprav ještě víc a tipu na dobrý salát není nikdy dost :-)
Teplý salát s máslovou dýní a sušenou šunkou
(4 porce)
Inspirace: http://fresh.iprima.cz
- 1 máslová dýně
- sůl
- chilli
- 1 lžička celého pepře
- 1 lžička koriandrových semínek
- 100 g sušené šunky
- parmazán
- rukola
- balsamico
Dýni jsem přepůlila, vydlabala, oloupala a nakrájela na měsíčky. Rozložila jsem na pečícím papírem vyloženém plechu, pokropila olivovým olejem. V hmoždíři jsem roztloukla koření, posypala jím dýni a promíchala. Dala jsem péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut. Mezitím jsem na talíře rozprostřela sušenou šunku, přidala jsem pečenou dýni, rukolu a hoblinky parmazánu. Nakonec jsem pokapala balsamicem.
Vypadá krásně... Šunka s dýní mě nikdy nenapadla... že bych zkusila závitky? :)
OdpovědětVymazatMnam, dyne je vlastne takovy meloun...:) vypada to nadherne!
OdpovědětVymazat