Kokosovo-citrónové kuličky

Předpokládám, že po tomhle víkendu už v každé domácnosti čeká spousta perníčků, lineckého, pracek, vanilkových rohlíčků.... až se do nich pustíme, i když nás to čeká nejdřív až 24. prosince, takový "zlozvyk". Teď už jen nastává ten pravý čas na nepečené cukroví. Pokud nechcete skončit u klasických kokosových či rumových kuliček, zkuste tyto kokosovo-citrónové. Díky citrónu jsou parádně osvěžující a vnesou trochu té novoty mezi tradiční cukroví. 



Nejen, že je příprava strašně jednoduchá a hlavně rychlá, ale osobně mám asi mnohem radši nepečené cukroví, i proto Vás čeká ještě pěkná nálož různých kuliček. Dnes se pouštím do dalšího druhu a v týdnu jsou v plánu ještě dvoje. Pokud budou chutnat, určitě se o recept podělím :-)



I když si třeba nepotrpíte na suroviny v BIO kvalitě, alespoň nad citrónem přimhuřte oko a připlaťte si pár korun, nechcete přece jíst chemicky ošetřenou kůru. Jinak se s hmotou parádně pracovalo, nemusela jsem se rozčilovat, proč nedrží a drobí se.... a o chuti ani nemluvím...

Kokosovo-citrónové kuličky (34 ks)

Inspirace:http://www.petite-kitchen.com



  • 1 hrnek mletých mandlí
  • 1 hrnek strouhaného kokosu + na obalování
  • kůra a šťáva z 1/2 BIO citrónu
  • 4 lžíce kokosového oleje/másla
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli




V míse jsem promíchala mleté mandle s kokosem, citrónovou kůrou. Přidala jsem citrónovou šťávu, rozehřáté kokosové máslo, med, vanilkový extrakt a špetku soli. Zpracovala jsem v jednolitou hmotu, kterou jsem tvarovala v menší kuličky, které jsem poté obalovala v dalším kokosu. Kuličky jsem skladovala v plastové krabičce v lednici. 




19 komentářů:

  1. To vypada zajimave :-) skoda, ze doma nemame kokosove maslo ani olej. :-/ myslis, ze by slo nahradit normalnim maslem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kokosový olej je to najmenej, nájdeš ho ah v DM drogérii za cca 3-4 eurá :)

      Vymazat
    2. jak píše nina, v DM koupíš 100 g za nějakých cca 70 Kč, nebo 100 g za cca 200 kč, tento olej pak můžeš použít i na tělo, vlasy... nebo mají i novinku vyloženě jen na vaření 200 g cca za 100 Kč. Nebo si vyrob doma máslo, jen rozmixuješ strouhaný kokos...

      Vymazat
  2. Vypadají moc dobře a chutně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty dělám taky, jen je místo medu sladím rýžovým sirupem :) Doma je jím jenom já, ale to mi vůbec nevadí - aspoň na mě zbydou ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Mozna jeste udelam jen misto kokosoveho masla ktere nemam dat normalni :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak si vyrob doma máslo, jednoduše rozmixuješ strouhaný kokos...

      Vymazat
    2. No, to jsem zkoušela a vubec se mi to nedařilo a to jsem to mixovala hóóóódně dlouho ;) Ale mohla bych to zkusit z normálního kokosu co :P :D

      Vymazat
    3. tak to jsi nemohla mixovat dost dlouho...

      Vymazat
  5. Prosím moc, kde se dají sehnat tyhle super košíčky ? :)

    OdpovědětVymazat
  6. Vyzkoušeno, ochutnáno - řadím mezi recepty do dalších let x)..

    OdpovědětVymazat
  7. super recept, len ten jeden hrncek - to je priblizne aky objem? Vdaka

    OdpovědětVymazat
  8. Prosííím, dělala jsem to podle toho, ale dala jsem tam kokos.olej místo másla a nechce se mi to spojit :( co tam mám přidat ještě?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teď už píšu asi pozdě, ale těžko radit takhle na dálku. Olej je tekutější, tak možná přidat víc mandlí. Pokud by bylo spíš suché, tak samozřejmě další tuk...

      Vymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Máme odzkoušeno. O Vánocích byly ihned pryč že stolu! Opravdu výborný recept

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)