Pohankové těstoviny s krémovou pesto omáčkou, pórkem a žampiony

Nevím, jak ve Vaší rodině, ale u nás by nebyl sváteční oběd bez masa, blbý zlozvyk, ale nebudu kazit rodinnou pohodu.... A že těch příležitostí bylo během Vánoc... na můj vkus až moc. Poslední rok jsem si zvykla na maso či rybu 1x, 2x týdně a bohatě mi to stačilo, takže celkem nálož poslední dobou... a to si samozřejmě žádalo odlehčení... Ale ne žádné zelené smoothie, ovocné a zeleninové šťávy celý den, vše ostatní zakázáno... A když jsme ještě u těch Vánoc... provětrala nový talířek od Ježíška a je jednoduše úúúžasný, děkuji Ježíšku, taky bych chtěla být tak krásná, roztomilá, fotogenická, ňuňuňu...




Talířek jsem uctila těstovinami s krémovou pesto omáčkou, pórkem a žampiony. Konečně jsem objevila kupované bazalkové pesto, haleluja, které obsahuje opravdu to, co má, žádné bonusy, o které nestojíme... pouze olivový olej, bazalku, oříšky, parmazán, česnek. Což občas uvítám, když nemám právě pár minut nazbyt na domácí, které je pochopitelně nejlepší, ale znáte to, těžký život studujících, pracujících... Když už sahám po smetaně, volím rostlinnou variantu, obvykle sójovou, poprvé jsem okusila ovesnou variantu a vůbec není špatná, ale samozřejmě bude dobrá i klasická smetana z kravského mléka, pokud tohle neřešíte...


Pohankové těstoviny s krémovou pesto omáčkou, pórkem a žampiony 

(3 porce)



  • 125 g pohankových těstovin (Tortiglioni)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g žampionů
  • 1 pórek
  • sůl, pepř
  • 100 ml ovesné smetany
  • 3 lžičky bazalkového pesto
  • parmazán/Gran Moravie



Těstoviny jsem si uvařila podle návodu, aby byly al dente. V mém případě jsem nasypala těstoviny do vroucí osolené vody na 6 - 8 minut. Mezitím jsem si očistila žampiony a nakrájela je na tenké plátky, stejně tak pórek. Na lžíci olivového oleje jsem restovala žampiony spolu s pórkem. Ochutila jsem je pouze lehce solí a pepřem. Mezitím jsem si uvařené těstoviny zcedila a přidala do pánve k žampionům a pórku, promíchala jsem a přilila smetanu a přidala pesto. Krátce jsem prohřála, případně dochutila a odstavila z plotny. Rozdělila jsem na talíře a doplnila hoblinkami Gran Moravie. 







4 komentářů:

  1. Ja práveže nemusím tie cestoviny, ale omáčka vypadá super, páči sa mi kombinácia šampiňónov a pesta.. určite vyskúšam na doplnenie nejakej pečenej zeleniny alebo i toho mäsa :D som skrátka bielkovinožravec :D

    OdpovědětVymazat
  2. To zní super, jednoduše a chutně, moc díky za tip na bezmasé jídlo, já pořád nevím, co mám bez masa teplýho vařit.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)