Jaro je tu a s ním i tyhle růžové krasavice, které si doslova říkaly o místo na blogu. Osud tomu chtěl, že mě do očí praštila studená ředkvičková polévka v DM magazínu. Úžasný nápad, který jsem si krapet modifikovala k obrazu svému. A tak jsem místo klasického jogurtu vyrobila vlastní z kešu ořechů.
Pesto z ředkvičkových listů polévku báječně doplnilo. Ale pozor, je pěkně pikantní. Dobře vybírejte ředkvičky. Přece jen pesto z lístků postříkaných chemií nebude to pravé... Jinak najde pesto uplatnění jako každé jiné. Do těstovin, jarního bramborového salátu, na pečivo... stačí jen zapojit trochu fantazie :-)
Studená ředkvičková polévka (2 porce)
Polévka
- 100 g kešu ořechů
- pár kapek citrónové šťávy
- sůl, pepř
- 1 svazek ředkviček
Pesto
- listy ze svazku ředkviček
- 2 lžíce olivového oleje
- pár kapek citrónové šťávy
- sůl
Kešu ořechy jsem si zalila vodou a nechala máčet alespoň 4 hodiny. Poté jsem vodu slila, zalila čerstvou, nejlépe filtrovanou a rozmixovala v hladký krém. Ten jsem dochutila solí, pepřem a citrónovou šťávou. Pak už jsem jen přidala nakrájené ředkvičky a rozmixovala v hladký krém. Kdyby byl moc hustý, přilijte vodu a případně dochuťte.
Na pesto jsem si rozmixovala důkladně omyté ředkvičkové lity s olivovým olejem, citrónovou šťávou a solí.
Polévku jsem rozlila do hrníčků, doplnila pestem a dozdobila řeřichou a nakrájenými ředkvičkami.
Ředkvičky jím teď pořád, tenhle recept rozhodně vyzkouším!! :)
OdpovědětVymazatKrásný! V DM magazínu mě taky zaujala, ale tahle vypadá mnohem líp ;) Asi to prubnu, máme domácí ředkvičky :)
OdpovědětVymazatředkvičkovou polévku jsem nikdy nejedla a tento receptík hned házím do záložek a těším se, až ho zkusím :))
OdpovědětVymazat