Studená ředkvičková polévka

Jaro je tu a s ním i tyhle růžové krasavice, které si doslova říkaly o místo na blogu. Osud tomu chtěl, že mě do očí praštila studená ředkvičková polévka v DM magazínu. Úžasný nápad, který jsem si krapet modifikovala k obrazu svému. A tak jsem místo klasického jogurtu vyrobila vlastní z kešu ořechů. 





Pesto z ředkvičkových listů polévku báječně doplnilo. Ale pozor, je pěkně pikantní. Dobře vybírejte ředkvičky. Přece jen pesto z lístků postříkaných chemií nebude to pravé... Jinak najde pesto uplatnění jako každé jiné. Do těstovin, jarního bramborového salátu, na pečivo... stačí jen zapojit trochu fantazie :-)




Studená ředkvičková polévka (2 porce)



Polévka

  • 100 g kešu ořechů
  • pár kapek citrónové šťávy
  • sůl, pepř
  • 1 svazek ředkviček


Pesto

  • listy ze svazku ředkviček
  • 2 lžíce olivového oleje
  • pár kapek citrónové šťávy
  • sůl


Kešu ořechy jsem si zalila vodou a nechala máčet alespoň 4 hodiny. Poté jsem vodu slila, zalila čerstvou, nejlépe filtrovanou a rozmixovala v hladký krém. Ten jsem dochutila solí, pepřem a citrónovou šťávou. Pak už jsem jen přidala nakrájené ředkvičky a rozmixovala v hladký krém. Kdyby byl moc hustý, přilijte vodu a případně dochuťte.

Na pesto jsem si rozmixovala důkladně omyté ředkvičkové lity s olivovým olejem, citrónovou šťávou a solí. 

Polévku jsem rozlila do hrníčků, doplnila pestem a dozdobila řeřichou a nakrájenými ředkvičkami.








3 komentářů:

  1. Ředkvičky jím teď pořád, tenhle recept rozhodně vyzkouším!! :)

    OdpovědětSmazat
  2. Krásný! V DM magazínu mě taky zaujala, ale tahle vypadá mnohem líp ;) Asi to prubnu, máme domácí ředkvičky :)

    OdpovědětSmazat
  3. ředkvičkovou polévku jsem nikdy nejedla a tento receptík hned házím do záložek a těším se, až ho zkusím :))

    OdpovědětSmazat

Děkuji za komentář :-)