Hráškový snack

Snad si nebudu příliš fandit a nebude tu něco smrdět, když řeknu, že jsem spoustu z Vás prostřednictví blogu přesvědčila vyzkoušet pečenou cizrnu a tajně doufám, že i spoustě z Vás zachutnala a rychle jste tak nahradili brambůrky a jiné slané pochutiny k televizi, pití, pohoštění s přáteli atd. Pokud ne, neváhejte! Nemáte co ztratit. 





A víte co? Ona to nemusí být ani cizrna. Na stejném principu můžete zkusit hrášek. Preferuji čerstvý, ale abych Vám dokázala odpovědět, zkoušela jsem i z mraženého a také funguje, jen pustí více vody, takže ve výsledku jsou kuličky podstatně menší. Jaké koření použijete záleží přirozeně na Vás, chutná je úplná klasika sůl, pepř, olivový olej. Výborná je taky moje milovaná uzená paprika, či sladká paprika, česnek atd.... Snad Vám nebudou chybět gramáže u receptu, ale tentokrát snad nejsou zapotřebí :-)





Hráškový snack




  • čerstvý/mražený hrášek
  • olivový olej
  • uzená paprika
  • sůl
  • pepř






Hrášek jsem vyloupala z lusků a v misce promíchala s olivovým olejem a kořením. Rozprostřela jsem po pečícím papírem vyložené plechu a dala péct zhruba na 30 minut na 180 stupňů. 



5 komentářů:

  1. Ty máš tak skvělé nápady :) ráda se tebou inspiruji :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vážně...tolik nápadů na tak moc vynikající jídla.. Hrášek sice moc nejím, nicméně i tak je to strašně moc dobrý nápad :))

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, pečenou cizrnu jsem si zamilovala, nedávno jsem zkoušela i fazole a taky měly úspěch. Hrášek by mě nenapadlo upéct, určitě ho brzo vyzkouším. Tvůj blog je super, už od podzimu se tady pravidelně "insiruju" a nikdy to není nuda :)
    Evka

    OdpovědětVymazat
  4. Super nápad! Ten prvý recept som neskúšala no máš pravdu, k telke môže byť vynikajúci. Dakujem za ďalší skvelý tip! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)