Panna cotta

Prvních pár domácích jahod si říkalo o něco speciálního. Škoda jich do koláče či jinak tepelně upravovat. Na tofu knedlíky, drobenkový koláč, gnocchi s mátovým cukrem a spousta dalších oblíbených receptů snad teprve přijde řada, jo kéž by byla bohatá úroda, kéž by se ke mně nějakým záhadným způsobem dostala kopa jahod... 




První letošní ochutnávka chtěla něco prostého. Prostě si jen vychutnat tu čistou chuť. Ovšem doplněnou luxusní panna cottou ovoněnou kokosem a vanilkou, to je ono. 

Kokosový krém můžete přímo koupit nebo dát na pár hodin plechovku kokosového mléka do lednice a poté využít jen ztuhlou část. 



Panna cotta (4 porce)

Inspirace: http://www.jadlonomia.com


  • 250 ml rostlinného mléka (já sójové)
  • 200 ml kokosového krému
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 lžičky třtinového cukru
  • 1/2 lžičky agaru



  • jahody/maliny
  • máta, bazalka



V rendlíku jsem dala zahřívat mléko s kokosovým krémem, vanilkovým extraktem a cukrem. Jakmile začala tekutina vřít, odstavila jsem z plotny, vmíchala agar, promíchala a dala dál ohřívat. Jak začala opět vařit, odstavila jsem z plotny, přelila do nádob, nechala zchladnout a ztuhnout do lednice. 

Podávala jsem doplněné jahodami s bazalkou a malinami s mátou. Kdo chce, může je rozvařit, ale já upřednostnila čerstvé.


9 komentářů:

  1. Nádherné! Zrovna nedávno jsem panna cotu také dělala, ale klasickou s pravou vanilkou. Kokosový krém je super nápad, děkuji moc za inspiraci! Mimochodem, máte úžasný blog, koukám na něj už dlouhou dobu! Radka

    OdpovědětVymazat
  2. muzu se zeptat, kde sezenu kokosovy krem..? dekuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ve větších marketech případně vyrobit z kokosového mléka, dát jen do lednice na pár hodin, tučná vrstva se oddělí...

      Vymazat
  3. Tento recept se mi trefil do vkusu ! Miluji kokos !! Musím vyzkoušet ! Děkuji :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Ježiš, to zas vypadá tak strašně báječně! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Bozska panna cota! :) vypada nadherne... Muzu se zeptat, kde jsi koupila agar?:) nemuzu ho uz dlouhou dobu sehnat, dekuji. :))

    OdpovědětVymazat
  6. hmmmm tak to by se mi hodilo na sladkou tečku do práce mnam :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)