Burákový jogurt s jahodami

Už loni jsem přišla na chuť kombinaci buráků s jahodami ve formě koláče. Tak proč nepokračovat na stejné vlně ovšem v krapet jiné podobě? 


Oříškové jogurty jsou populární hlavně mezi vegany. Kromě buráků můžete samozřejmě zkusit prohnat mixérem vlastně všechny druhy oříšků, takový mandlový, kešu jogurt nebude o nic menší lahoda než buráková verze.






Věřím, že Vás napadne široké využití, ke granole, ovesné kaši, ovocnému salátu, do smoothie, parfaitu nebo jen tak doplnit nejrůznějším sezónním ovocem, ořechy, semínky, chia džemem...



Burákový jogurt s jahodami 

(3 porce)

Jogurt

  • 1 hrnek buráků
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • cca 1/2 hrnku filtrované vody
  • pár kapek citrónové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu


Jahody

  • 2 hrnky jahod
  • 1 lžíce javorového sirupu




Buráky jsem si dala přes noc namočit ve vodě. Následně jsem vodu slila, zalila filtrovanou, doplnila sirupem, citrónovou šťávou, extraktem a mixovala, mixovala, dokud jsem nezískala krásně krémovou hmotu. 

Rozdělila jsem do sklenic, doplnila rozmačkanými jahodami s javorovým sirupem a ozdobila buráky a banánem.




6 komentářů:

  1. Ty máš tak úžasný nápady! :) a ještě úžasnější fotky!

    Úplně se mi na to sbíhají sliny :3

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam mňam, hned bych vyzkoušela!

    OdpovědětVymazat
  3. Jdu zkoušet, tady si člověk vždy něco najde, když má na něco chuť nebo neví, co vařit :) super!

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, mylsíš že je nutná filtrovaná voda? Mohu nechat tu vodu ve kteér byly namočený oříšky? :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)