Poslední příspěvky jsou drobet monotónní, ale kokosy na mě nepočkají, až si písknu s jejich zpracováním. Navíc jsem chtěla pro Vás vyzkoušet co nejvíc receptů, abyste měli nějakou inspiraci co s nimi, kdyby se k Vám také náhodou přitočily nějaké kousky těchto mladíků.
Recept je zas a zas trapně jednoduchý, ale myslím, že nejde ani tak o náročnost přípravy jako tip, jak nahradit klasické jogurty z kravského mléka. Protože ty se můžou jít zahrabat, kokos je kokos. Ta vůně je úplně někde jinde. Navíc doplněné mým oblíbeným chia džemem, na něhož jsem přidávala recept už někdy loni, stačí jen klikat :-)
Kokosový jogurt s jahodovým chia džemem
(3 porce)
Kokosový jogurt
- dužina z 1 mladého kokosu
- 1/2 hrnku kokosové vody
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce rýžového sirupu
- 1 hrnek chia džemu
- + bazalka na ozdobu
Mladý kokos jsem si otevřela, přelila vodu, vydlabala a dužina tyčovým mixérem rozmixovala v hladkou hmotu spolu s kokosovou vodou, vanilkovým extraktem a sirupem. Rozdělila jsem ji do skleniček. Z jednoho kokosu mi vyšly tři porce.
Na ně jsem rozdělila jahodový chia džem, recept naleznete zde, ozdobila bazalkou a dala chladit do lednice.
Boží! Jinak bych chtěla poprosit o nějaké další recepty nebo klidně jen tipy co se zbytkem ořechu po výrobě mlíčka:))
OdpovědětVymazatstačí prozkoumat blog...
Vymazatjé, to je skvělý recept! a obdivuju tvou schopnost tak nádherně aranžovat :D vážně, ty fotky jsou úplně umělecké!
OdpovědětVymazatAhoj. Vidim, ze Tereza me predbehla, i ja musim chvalit, chvalit, chvalit: nejen, ze vsechny tve recepty (alespon ty, kterem jsem stihla projit) jsou originalni, napadite, presne podle meho vkusu a navrch jeste zdrave! Ale ty fotky..pardon? Podle me fotis sve vytvory jako profesionalka .) Vse do detailu propracovane, neodflaknute (nebo to tak jen pusobi?.)) Vazne, po objeveni tveho blogu se ve me opet vzbudila vasen pro vareni. Neprestavej!:D Diky
OdpovědětVymazatJednoduché a geniální - v jednoduchosti je většinou právě ta krás :-)
OdpovědětVymazatKrásně nazdobené jako vždy, sbíhají se mi sliny :) U mě na blogu právě probíhá Giveaway, tak se přihlaš :)
OdpovědětVymazathttp://nm-fitness.blogspot.cz/
Ahojky, kokosy jsem doteď kupovala v obchodě (klasické starší), problém je v tom, že se mi nikdy nepovedlo dužinu seškrábnout a to ani po nahřátí, takže vždy nechávám dužinu i s tou spodní slupkou, která je údajně neškodná a může se také konzumovat. Strašně moc jsem chtěla udělat tento jogurt a ještě koláč, který si také měla z čerstvého kokosu, ale krém byl celý hrudkovitý, plný hnědých zbytků ze slupky, chci se proto zeptat jak si docílila té jasné bílé hmoty, předpokládám, že si tu druhou hnědou vrstvu odstranila? Děkuji za odpověď. Lucie
OdpovědětVymazatale tady se bavíme o mladých kokosech, to je úplně jiná pohádka... z dotazu moc nechápu, jestli ses o recept pokoušela z klasických zralých kokosů, které známe... pak samozřejmě nemůžeš dosáhnout stejného výsledku...
VymazatAno, byly to klasické zralé :( takže už chápu, že jedině z mladých, děkuji. Lucka :)
OdpovědětVymazat