Po sto letech jsem provětrala nádobky na výrobu domácích nanuků. Ani Vám nevím, proč jsem je nechávala tak dlouho ladem, věčná škoda. Maximálně jsme je naplnily rozmačkaným banánem, když už začal stárnout a nikdo se neměl k jeho likvidaci.
Ale teď nastává nová doba. Podíl na tom mají nepochybně i krásná dřívka, po kterých jsem tak dlouho toužila a Ježíšek mé prosby vyslyšel, díky ségra. Původní držátka letěla, pomyslně, do kouta a já se vesele pouštím do domácího osvěžení, aby ne, hlásí nám pěkná vedra :-)
Jahodovo-kokosové nanuky
(6 ks)
- 250 g jahod
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1/2 lžičky vanilkového exktraktu
Plechovku kokosového mléka jsem si dala na pár hodin do lednice, aby se mi tuková vrstva oddělila. Poté jsem ji odebrala lžící, promíchala s javorovým sirupem a vanilkovým extraktem. Kdo má, může použít kokosový krém.
Jahody jsem pomocí vidličky rozmačkala, dochutila javorovým sirupem a vanilkovým extraktem.
Nádobky na výrobu nanuků jsem střídavě plnila jahodovou a kokosovou vrstvou až po okraj, zapíchla dřívka a dala mrazit. Před podáváním jsem je nechala krátce povolit.
Vypadají krásně a lákavě :)
OdpovědětVymazatLuci tak ty jsou. Vypadají fakt výborně
OdpovědětVymazatVypadaji skvěle :) mohu se zeptat, možná mám hloupý dotaz, ale nikdy jsem s kokosovym mlékem nepracovala :D tu tukovou vrstvu jsi odstranila nebo jsi právě ji použila? Děkuji :-)
OdpovědětVymazatNapadla me stejna otazka, kdyz jsem to cetla... (a muj osobni zaver je, ze odstranila :-) S.
Vymazatchybný závěr, jde o to, aby nanuky nebyly vodové, ale krásně krémové, právě proto chceme jen kokosovou smetanu!
Vymazatmmm, vypadají lahodně:)
OdpovědětVymazatmňam dokonalosť :) prosím ťa kde sa dá zohnať taká nádobka na nanuky? ďakujem ti veľmi pekne ;)
OdpovědětVymazatmám Tupperware, ale vede je i Ikea, Tescoma atd.
VymazatTo vypadá bááááječně :)
OdpovědětVymazatMmmm ♥♥♥ To mi připomíná, že nanukové formičky mám taky někde schované :))
OdpovědětVymazatTWF Kami*
u nás se taky dlouho válely, ale teď zažívají velký boom :-)
VymazatTeda, vypadají perfektně!
OdpovědětVymazatBože!!! Kokos a jahody, tak to je bomba ♥ Moje formičky na nanuky taky leží doma ladem, použila jsem je jenom jednou, stydím se. Takže o víkendu je hned provětrám, díky za boží recept. Akorát se trochu bojím oddělování té "tukové vrstvy" - kolik jí z 1 plechovky mléka asi je? A jak poznám, jak dlouho mám mléko v ledničce mít, než se to oddělí? Díky :)
OdpovědětVymazatUplne v pohode to poznas, navrchu bude tuha tukova vrstva a zhruba v polovine plechovky uz je jen takova prusvitna "voda". Vim to, protoze jsem zrovna pouzila mleko z lednice na vareni. :-)
VymazatOk díky moc, vyzkouším to :) Jo a ten zbytek mléka se dá na něco použít?
Vymazatsmoothie
VymazatSuper, díky moc! Dneska se na to vrhám :)
Vymazatkokos a jahody?:) úžasná letní kombinace
OdpovědětVymazatVčera jsem je zkusila a jsou výborné! Mohu jen doporučit. petra
OdpovědětVymazatUž se mrazí, tak jsem zvědavá :) Ta tuhá kokosová vrstva v mé plechovce sahala skoro až dolů, takže jsem toho měla víc a musela naplnit i kelímek od jogurtu :D Taky mi nezbyly jahody, tak jsem využila banán, co se nudil v lednici :) Snad to bude mňamka
OdpovědětVymazats banánem musí být taky super :-)
VymazatPokud můžu doporučit, dělám podobné nanuky ale místo javorového sirupu, dávám vanilkový (nebo jakýkoliv jiný) protein.. osladí to stejně a dodá to tam bílkoviny.. :-)
OdpovědětVymazatpod to se bohužel nemohu podepsat, většina proteinů a hlavně ty ochucené jsou plné umělotin, nepotřebuji bílkoviny za každou cenu!
Vymazat