Jahodovo-kokosové nanuky

Po sto letech jsem provětrala nádobky na výrobu domácích nanuků. Ani Vám nevím, proč jsem je nechávala tak dlouho ladem, věčná škoda. Maximálně jsme je naplnily rozmačkaným banánem, když už začal stárnout a nikdo se neměl k jeho likvidaci. 






Ale teď nastává nová doba. Podíl na tom mají nepochybně i krásná dřívka, po kterých jsem tak dlouho toužila a Ježíšek mé prosby vyslyšel, díky ségra. Původní držátka letěla, pomyslně, do kouta a já se vesele pouštím do domácího osvěžení, aby ne, hlásí nám pěkná vedra :-)




Jahodovo-kokosové nanuky

(6 ks)



  • 250 g jahod
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu



  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1/2 lžičky vanilkového exktraktu






Plechovku kokosového mléka jsem si dala na pár hodin do lednice, aby se mi tuková vrstva oddělila. Poté jsem ji odebrala lžící, promíchala s javorovým sirupem a vanilkovým extraktem. Kdo má, může použít kokosový krém. 

Jahody jsem pomocí vidličky rozmačkala, dochutila javorovým sirupem a vanilkovým extraktem. 

Nádobky na výrobu nanuků jsem střídavě plnila jahodovou a kokosovou vrstvou až po okraj, zapíchla dřívka a dala mrazit. Před podáváním jsem je nechala krátce povolit.




23 komentářů:

  1. Vypadají krásně a lákavě :)

    OdpovědětVymazat
  2. Luci tak ty jsou. Vypadají fakt výborně

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadaji skvěle :) mohu se zeptat, možná mám hloupý dotaz, ale nikdy jsem s kokosovym mlékem nepracovala :D tu tukovou vrstvu jsi odstranila nebo jsi právě ji použila? Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napadla me stejna otazka, kdyz jsem to cetla... (a muj osobni zaver je, ze odstranila :-) S.

      Vymazat
    2. chybný závěr, jde o to, aby nanuky nebyly vodové, ale krásně krémové, právě proto chceme jen kokosovou smetanu!

      Vymazat
  4. mňam dokonalosť :) prosím ťa kde sa dá zohnať taká nádobka na nanuky? ďakujem ti veľmi pekne ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Mmmm ♥♥♥ To mi připomíná, že nanukové formičky mám taky někde schované :))
    TWF Kami*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u nás se taky dlouho válely, ale teď zažívají velký boom :-)

      Vymazat
  6. Bože!!! Kokos a jahody, tak to je bomba ♥ Moje formičky na nanuky taky leží doma ladem, použila jsem je jenom jednou, stydím se. Takže o víkendu je hned provětrám, díky za boží recept. Akorát se trochu bojím oddělování té "tukové vrstvy" - kolik jí z 1 plechovky mléka asi je? A jak poznám, jak dlouho mám mléko v ledničce mít, než se to oddělí? Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uplne v pohode to poznas, navrchu bude tuha tukova vrstva a zhruba v polovine plechovky uz je jen takova prusvitna "voda". Vim to, protoze jsem zrovna pouzila mleko z lednice na vareni. :-)

      Vymazat
    2. Ok díky moc, vyzkouším to :) Jo a ten zbytek mléka se dá na něco použít?

      Vymazat
    3. Super, díky moc! Dneska se na to vrhám :)

      Vymazat
  7. kokos a jahody?:) úžasná letní kombinace

    OdpovědětVymazat
  8. Včera jsem je zkusila a jsou výborné! Mohu jen doporučit. petra

    OdpovědětVymazat
  9. Už se mrazí, tak jsem zvědavá :) Ta tuhá kokosová vrstva v mé plechovce sahala skoro až dolů, takže jsem toho měla víc a musela naplnit i kelímek od jogurtu :D Taky mi nezbyly jahody, tak jsem využila banán, co se nudil v lednici :) Snad to bude mňamka

    OdpovědětVymazat
  10. Pokud můžu doporučit, dělám podobné nanuky ale místo javorového sirupu, dávám vanilkový (nebo jakýkoliv jiný) protein.. osladí to stejně a dodá to tam bílkoviny.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pod to se bohužel nemohu podepsat, většina proteinů a hlavně ty ochucené jsou plné umělotin, nepotřebuji bílkoviny za každou cenu!

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)