Cuketové kuličky

Víte, jak miluji kuličky, je to jako zdravá bonboniéra. Uspokojí choutky na sladké, stejně tak dodají energii po náročném dnu/výkonu... nebo naopak nakopnou před. Takže sáhnete po kousku, druhém, třetím... výčitky? Ale kde že, proč bych měla tělu upírat samé dobré suroviny? A co je na nich nejlepší? Je to snad ta nejrychlejší domácí sladkost. Téměř žádné nádobí, žádná zdlouhavá příprava, pečené... nic, jen rozmixovat, ukoulet a uložit. 






Těch kuliček, které jsem s Vámi sdílela, je už pěkná řádka. S různým druhem sušeného ovoce, ořechů, semínek, dokonce i zeleninou. V dnešních byste chuť zeleniny hledali jen těžko. I když obsahují cuketu, mlsalové Vám nebudou věřit, že se právě cpou cuketou, vážně!





Cuketové kuličky 

(12 ks)


  • 100 g lískových ořechů
  • 50 g ovesných vloček
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • špetka skořice
  • 100 g datlí
  • 1/2 hrnku cukety



  • + na obalení ořechy, vločky atd.




Datle jsem si dala předem namočit, aby změkly a snadno se mixovaly. Ořechy jsem nakrájela na menší kousky, abych nezničila mixér.  Kdo má výkonný, může samozřejmě vynechat. Část ořechů jsem si odložila na obalování. Následně jsem slila vodu z datlí a rozmixovala je spolu s vločkami, kakaovým práškem, skořicí a cuketou. Pomocí rukou jsem vytvarovala kuličky a obalovala je ořeších a vločkách. 



5 komentářů:

  1. vypadá to krásně, určitě zkusím:)
    jen tu mám jen sušené datle z alberta, takové ty "jejich" z modrého pytlíku a moc jim nevěřím, že nejsou uměle doslazované..kupuješ nějaké bio, nebo myslíš, že i tyhle normální budou tak nějak bezpečné?:) děkuju, Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já obvykle kupuji ve zdravé výživě, kupodivu vycházejí výhodněji. Ale pokud ve složení není napsané, že jsou doslazované, tak by skutečně neměly být. Vím, že se dnes nedá věřit téměř ničemu, na druhou stranu... s takovou bychom si museli i veškeré ovoce sušit....

      Vymazat
  2. Ahoj, chápu dobře, že cuketa má být syrová? :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)