Meruňkové nanuky s levandulí

Tak jako loni jsem Vám slibovala kupu receptů na letní osvěžení v podobě zmrzliny a nakonec jich až tolik nebylo, kolik jsem si představovala, už nebudu nic slibovat. Tak snad letos se činím o to více, i když nejde ani tak o zmrzlinu jako spíš nanuky, vadí? Mně rozhodně ne :-) Ony ty nanuky mají jednu výhodu, vezmete si kousek, dva a dost. Zmrzlina? Kýbl zmrzliny, nebezpečná věc...





Meruňky samozřejmě nemusíte péct a jednoduše je jen rozmixovat a zachovat tak více vitamínů, na druhou stranu tak získáte výraznější chuť nanuků. Určitě sáhněte po ovoci, které je až přezrálé, daleko snadněji se mixuje a zároveň je nemusíte tolik doslazovat. 




Meruňkové nanuky s levandulí

(6 ks)


  • cca 12 velkých zralých meruněk
  • 1/2 hrnku vody
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • hrst sušené levandule








Meruňky jsem si důkladně omyla a vypeckovala. Dala jsem je péct do předehřáté trouby asi na 20 minut. Mezitím jsem si přivedla k varu zhruba 1/2 hrnku vody s levandulí, přilila k ní javorový sirup, krátce povařila a odstavila z plotny. Pečené meruňky jsem rozmixovala včetně vody, kterou pustily, spolu s oslazenou levandulovou vodou, nechala vychladnout a rozdělila do nádobek na nanuky. Doplnila jsem dřevěnými dřívky a dala mrazit minimálně na tři hodiny. 







12 komentářů:

  1. to je super :) ... urcite vyskusam :)

    OdpovědětVymazat
  2. Už jste nás pozývala v minulém příspěvku, děkuji stačilo. Nepleťte si blog s reklamním prostorem.

    OdpovědětVymazat
  3. ježiš,já bych si dala meruňky :) v nanuku i jen tak

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá luxusně, asi to opět vyzkouším jako ty tvoje jahodovo-kokosové nanuky, které byly mimochodem boží :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dneska jsem je udělala, výborné! Jen jsem si ulehčila práci a místo javoráku a levandule jsem použila domácí levandulovou šťávu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ďakujem za inšpiráciu, nevariula som marhuľky, ani levandula u nas nejde, len som rozmixovala ovocie s javorovým sirupom, už sa nám to mrazí.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)