Zapékané cuketové nudle s brokolicí



Přála bych si řešit problém, co s nadúrodou cuket. Pak by určitě jedna přerostlá padla na tyto zapečené nudle. Ne že by mě snad přestaly bavit ty klasické, opravdu nikdy nezklamou a mám pocit, že bych je snad mohla jíst od rána do večera. Ale takhle zapečené spolu s brokolicí, sušenými rajčaty, lahůdkovým droždím a ricottou, to je Vám tak dobré. Ještě horké z trouby, klidně i studené, odležené...



Zapékané cuketové nudle s brokolicí

(4 porce)



  • 1 velká cuketa
  • 1 košťál brokolice
  • 50 g sušených rajčat
  • 1 kelímek ricotty
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř







    Brokolici jsem si omyla, rozdělila na růžičky a uvařila do poloměkka. Cuketu jsem si pomocí škrabky na brambory oloupala na tenké plátky. Brokolici jsem si promíchala s cuketovými nudlemi, dochutila na drobné kousky nakrájenými rajčaty, lahůdkovým droždím, solí, pepřem, česnekem, doplnila ricottou, důkladně promíchala a rozložila do zapékací nádoby a dala péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut.



    15 komentářů:

    1. Tak uz vim, proc si pobezim koupit cukety :)

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. Určitě za to stojí :-) nebo ještě lépe, někde splašit domácí...

        Vymazat
    2. Zrovna mam v lednici tri velky cikety z trhu. Jen, prosim te, proc tam davas to drozdi, nevidim v tom smysl, kdyz to nekyne?! Diky

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. Není droždí jako droždí... stačí gůglit. Lahůdkové droždí je veganská náhrada za parmezán. Dodá skvělou chuť, s klasickým droždím má společný jen název.

        Vymazat
    3. Tak tenhle recept se mi víc než líbí :) Akorát nemám ráda lahůdkové droždí takže bych dochutila trochu jiinak,ale super nápad, i jako příloha :)

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. samozřejmě můžeš použít klasicky parmazán :-)

        Vymazat
    4. Zrovna dostanu od tety cuketu, takže tohle musím zkusit!

      OdpovědětVymazat
    5. Ja tu nadurodu cuket resim, takze jsem vdecna za kazdy recept. A tenhle rada zkusim. Jen se zeptam, jestli v te cukete nechavas jadyrka (takovy ten mekky vnitrek) nebo je vyndavas. Diky moc a pekny den, Iveta

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. ten střed jsem poté vyhodila, špatně se i škrabal...

        Vymazat
    6. Ráda bych se zeptala, zda pečeš přiklopené či odkryté a na kolik stupňů. Děkuji za radu, už se na to moc těším. Verča

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. Na to neexistuje univerzální odpověď, jako neexistuje jediná trouba. Každá je svým způsobem jedinečná. Peču často ve dvou a každá peče naprosto odlišně. Co mi v jedné stačí upéct za půl hodiny, v druhé bych měla za stejný čas syrové... Ale jestli ti "pomůže" nějaké konkrétní číslo, tak peču odklopené, standardně na 180-200 stupňů.

        Vymazat
    7. Neskutečná dobrota😊Děkuji za recepty, které uveřejňuješ.K dnešní večeři si vyberu zase něco jiného dobrého od Tebe.Mirka A.

      OdpovědětVymazat
    8. Myslíš, že by se tento recept dal využít i v tomto období tak, že bych místo cukety použila dýni? Děkuji. Ala :-)

      OdpovědětVymazat

    Děkuji za komentář :-)