Přála bych si řešit problém, co s nadúrodou cuket. Pak by určitě jedna přerostlá padla na tyto zapečené nudle. Ne že by mě snad přestaly bavit ty klasické, opravdu nikdy nezklamou a mám pocit, že bych je snad mohla jíst od rána do večera. Ale takhle zapečené spolu s brokolicí, sušenými rajčaty, lahůdkovým droždím a ricottou, to je Vám tak dobré. Ještě horké z trouby, klidně i studené, odležené...
Zapékané cuketové nudle s brokolicí
(4 porce)
- 1 velká cuketa
- 1 košťál brokolice
- 50 g sušených rajčat
- 1 kelímek ricotty
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
Brokolici jsem si omyla, rozdělila na růžičky a uvařila do poloměkka. Cuketu jsem si pomocí škrabky na brambory oloupala na tenké plátky. Brokolici jsem si promíchala s cuketovými nudlemi, dochutila na drobné kousky nakrájenými rajčaty, lahůdkovým droždím, solí, pepřem, česnekem, doplnila ricottou, důkladně promíchala a rozložila do zapékací nádoby a dala péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut.
Tak uz vim, proc si pobezim koupit cukety :)
OdpovědětVymazatUrčitě za to stojí :-) nebo ještě lépe, někde splašit domácí...
VymazatZrovna mam v lednici tri velky cikety z trhu. Jen, prosim te, proc tam davas to drozdi, nevidim v tom smysl, kdyz to nekyne?! Diky
OdpovědětVymazatNení droždí jako droždí... stačí gůglit. Lahůdkové droždí je veganská náhrada za parmezán. Dodá skvělou chuť, s klasickým droždím má společný jen název.
VymazatTak tenhle recept se mi víc než líbí :) Akorát nemám ráda lahůdkové droždí takže bych dochutila trochu jiinak,ale super nápad, i jako příloha :)
OdpovědětVymazatsamozřejmě můžeš použít klasicky parmazán :-)
VymazatZrovna dostanu od tety cuketu, takže tohle musím zkusit!
OdpovědětVymazatJa tu nadurodu cuket resim, takze jsem vdecna za kazdy recept. A tenhle rada zkusim. Jen se zeptam, jestli v te cukete nechavas jadyrka (takovy ten mekky vnitrek) nebo je vyndavas. Diky moc a pekny den, Iveta
OdpovědětVymazatten střed jsem poté vyhodila, špatně se i škrabal...
VymazatRáda bych se zeptala, zda pečeš přiklopené či odkryté a na kolik stupňů. Děkuji za radu, už se na to moc těším. Verča
OdpovědětVymazatNa to neexistuje univerzální odpověď, jako neexistuje jediná trouba. Každá je svým způsobem jedinečná. Peču často ve dvou a každá peče naprosto odlišně. Co mi v jedné stačí upéct za půl hodiny, v druhé bych měla za stejný čas syrové... Ale jestli ti "pomůže" nějaké konkrétní číslo, tak peču odklopené, standardně na 180-200 stupňů.
VymazatNeskutečná dobrota😊Děkuji za recepty, které uveřejňuješ.K dnešní večeři si vyberu zase něco jiného dobrého od Tebe.Mirka A.
OdpovědětVymazatsuper, díky za zprávu :-)
VymazatMyslíš, že by se tento recept dal využít i v tomto období tak, že bych místo cukety použila dýni? Děkuji. Ala :-)
OdpovědětVymazatco by ne :-)
Vymazat