Těstoviny jsou vděčná rychlovka. Příliš často po nich nesahám, přece jen nevařím složitá jídla, ale není nad pestrost a navíc je nevnímám jako nějakou super potravinu, která by si zasloužila denně, obden čestné místo na našem talíři, to jsou jiní adepti. Ale i tak jsem si po sto letech pochutnala na špagetách, hlavně omáčce, ta psala....
Celozrnné špagety s paprikovou omáčkou
(2 porce)
Špagety
- 100 g celozrnných špaget
- špetka soli
Omáčka
- 1 obrovská červená paprika
- 2 lžíce burákového másla
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička uzené papriky
- bazalka
Špagety jsem si uvařila dle návodu al dente. Papriku jsem si upekla doměkka. Nechala zchládnout v troubě. Následně jsem ji zbavila slupky, jádřince a rozmixovala spolu s burákovým máslem, sójovou omáčkou a uzenou paprikou. Špagety jsem rozdělila na talíře, doplnila omáčkou a ozdobila čerstvou bazalkou.
Prosím pěkně jakou máš konkrétně sojovou omáčku? :)
OdpovědětVymazatpoužívám Kikkoman a bio ze zdravé výživy.
VymazatTo vypadá moc pěkně, hned jsem na ně dostala chut:)
OdpovědětVymazatTéda, to vypadá opravdu krásně :) přídávám do seznamu co bych ráda uvařila - všechny suroviny totiž mám doma ve velkém :) Skoda jen, že jsem měla těstoviny dneska, nejsem taky zrovna jejich fanda.. maji dost sacharidů a zas takovým favoritem pro mě nejsou.
OdpovědětVymazatKaždopádně, celozrnné špagetky nakupuji v Lidlu - nejlevnější co vim a jsou dobré ;)
http://katlynsfashion.blogspot.cz
joj recept vypada moc lakave,,, ale prijde mi lito zapinat troubu jen kvuli jedne pecene paprice :(
OdpovědětVymazatTak si tam dej dvě a zbude ti i na zítra :) Evka
VymazatPapriky opékáme na plotýnce na sporáku, pak se na chvilku strčí do sáčku "zapařit" a slupka jde dolů bezvadně ;o) Lucy
Vymazatnení nic snažšího než přihodit papriku ke koláči či kdykoliv jindy, kdy zapínám troubu...
Vymazat