Halloumi špízy s mrkví



V minulém příspěvku jsem Vám básnila o nadcházejícím podzimu a dnes se vytasím s letním receptem. Je totiž jako dělaný na poslední letní grilovačku, obzvláště budete-li hostit vegetariána. A tohle je takové to zvláštní přechodné období, kdy nevíme, jestli v kuchyni vládne stále léto nebo podzim. Sem tam nás láká nějaká ta dýně, jablka, hrušky a zároveň spotřebováváme poslední domácí rajčata, cukety, patizony...




Halloumi špízy s mrkví

(2 porce)


  • 200 g sýru halloumi
  • 4 středně velké mrkve
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1 lžička agávového sirupu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 stroužek česneku
  • chilli, sůl
  • šťáva z limetky



Sýr jsem si nakrájela na menší kostičky, mrkev jsem si oloupala, nakrájela na špalíčky a krátce povařila, aby nebyla úplně tvrdá, stačí zhruba 10 minut. Na marinádu jsem si prošlehala olivový olej s octem, sirupem, uzenou paprikou, česnekem, chilli a solí. Přelila jí sýr s mrkví a nechala přes noc odležet. Následující den jsem napichovala na silnější špejle a orestovala. Podávala jsem s listovým salátem pokapané limetkovou šťávou.






5 komentářů:

  1. Mnam, vypadá to skvěle. Kde se dá sehnat ten sýr?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v obchodech orientovaných na řeckou kuchyni, občas i v marketech....

      Vymazat
  2. Ten sýr jsem nikdy dřív neviděla, ale špízy mi udělaly chutě, tak ho asi budu muset jít taky koupit :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)