Koprovka byla už od dětství moje noční můra a beztak spousty z Vás. Klidně bych mohla založit koprovou antiligu, a že by bylo členů... ale nechci být zatvrzelá odpůrkyně kopru. Věřím, že každá surovina, kterou nás příroda obdařila, má svůj smysl pro naše tělo. Proto se snažím "nenápadně" některé položky z černé listiny postupně vyškrtávat a zařazovat do jídelníčku...
Cuketové nudle s krémovou koprovou omáčkou a žampiony (2 porce)
Inspirace: http://bring-joy.com
Cuketové nudle
Omáčka
- 1/2 hrnku kešu ořechů
- 1/3 hrnku vody
- 1 lžíce jablečného octa
- 1/2 lžičky agávového sirupu
- 1 lžička olivového oleje
- 1/2 stroužku česneku
- 1 lžíce čerstvého kopru
Kešu ořechy jsem přes noc namočila do vody. Následující den jsem slila vodu, zalila filtrovanou, dochutila octem,sirupem, olivovým olejem, česnekem, koprem a rozmixovala v hladký krém.
Cukety jsem si omyla, ostrouhala pomocí škrabky na tenké plátky, které jsem následně nakrájela pomocí velkého, ostrého nože na co nejtenčí nudličky. Kdo má, ušetří si práci se spiralizérem, ozdobnou škrabkou atd. Nudle jsem lehce osolila a dala odležet do lednice, aby zkřehly.
Žampiony jsem krátce orestovala na kapce olivového oleje, dochutila solí a koprem. Pak už jsem jen nudle rozdělila na talíře, doplnila omáčkou a žampiony.
tak toto ano :-) chutny vegan hodny odskusania .-) a tie farby...
OdpovědětVymazatDíky za inspiraci. Bylo to velmi chutné. Jen jsem si to dala místo žampionů s uzeným lososem (což ke koprové omáčce pasuje fantasticky) a do omáčky jsem nedávala agáve, jelikož je to zbytečné. Naopak jsem dala trošku kokosového mléka. Mňam!
OdpovědětVymazatVýborné jako vždy :)
OdpovědětVymazat