Cuketové nudle s krémovou koprovou omáčkou a žampiony




Koprovka byla už od dětství moje noční můra a beztak spousty z Vás. Klidně bych mohla založit koprovou antiligu, a že by bylo členů... ale nechci být zatvrzelá odpůrkyně kopru. Věřím, že každá surovina, kterou nás příroda obdařila, má svůj smysl pro naše tělo. Proto se snažím "nenápadně" některé položky z černé listiny postupně vyškrtávat a zařazovat do jídelníčku...



Cuketové nudle s krémovou koprovou omáčkou a žampiony (2 porce)

Inspirace: http://bring-joy.com

Cuketové nudle

  • 2 menší cukety
  • 1 lžička olivového oleje
  • 250 g žampionů
  • sůl, čerstvý kopr

Omáčka

  • 1/2 hrnku kešu ořechů
  • 1/3 hrnku vody
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1/2 lžičky agávového sirupu
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1 lžíce čerstvého kopru

Kešu ořechy jsem přes noc namočila do vody. Následující den jsem slila vodu, zalila filtrovanou, dochutila octem,sirupem, olivovým olejem, česnekem, koprem a rozmixovala v hladký krém. 

Cukety jsem si omyla, ostrouhala pomocí škrabky na tenké plátky, které jsem následně  nakrájela pomocí velkého, ostrého nože na co nejtenčí nudličky. Kdo má, ušetří si práci se spiralizérem, ozdobnou škrabkou atd. Nudle jsem lehce osolila a dala odležet do lednice, aby zkřehly. 

Žampiony jsem krátce orestovala na kapce olivového oleje, dochutila solí a koprem. Pak už jsem jen nudle rozdělila na talíře, doplnila omáčkou a žampiony.













3 komentářů:

  1. tak toto ano :-) chutny vegan hodny odskusania .-) a tie farby...

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za inspiraci. Bylo to velmi chutné. Jen jsem si to dala místo žampionů s uzeným lososem (což ke koprové omáčce pasuje fantasticky) a do omáčky jsem nedávala agáve, jelikož je to zbytečné. Naopak jsem dala trošku kokosového mléka. Mňam!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)