Kedlubnové zelí s tofu a kroupovými knedlíky



Zelí nemusí být jen symbolem těžkého hutného jídla, které nás zaplácne až do večera. Takové kedlubnové zelí, to je jiná... Žádná jíška, stačí podusit na cibulce, dochutit a máte hotovo. Úžasně si pochutnáte, ale těžko Vám bude těžko... A nepotřebujete ani maso, ani klasický houskový knedlík...




Kedlubnové zelí s tofu a kroupovými knedlíky

(2 porce)

Kedlubnové zelí

  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 velká kedlubna
  • 1 lžíce jablečného octa
  • sůl

Kroupové knedlíky

Inspirace: http://www.jimejinak.cz

  • 1 hrnek uvařených krup
  • 1/3 hrnku ovesných vloček
  • sůl

Tofu

  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 balíček uzeného tofu


Kedlubnu jsem si oloupala a nastrouhala nahrubo. Na lžičce olivového oleje jsem si dozlatova orestovala cibuli, přidala kedlubnu a míchala do změknutí. Dochutila jsem solí a jablečným octem. 

Na knedlíky jsem uvařila doměkka kroupy. Vločky jsem spařila vodou, zbavila přebytečné vody a promíchala s kroupami, dochutila solí a rozmixovala. Pomocí rukou vytvořila váleček. Vařila jsem v osolené vodě, až knedlík vyplaval na povrch. Nechala jsem zchládnout a nakrájela na kolečka.

Tofu jsem si nakrájela na silnější plátky a krátce orestovala na kapce olivového oleje. Rozdělila jsem zelí, tofu, knedlíky na talíře a ihned podávala.






11 komentářů:

  1. Kam na to chodíš? :) tak zajímavý recepty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc bujná fantazie a příliš inspirace všude kolem... :-)

      Vymazat
  2. Luxusní záležitost tohle to:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý recept! Včera jsem si říkala hmmm kedlubnove zelí, to bude supr, ale neměla jsem jáhly ani tofu... ale v lednici se mi povaloval seitan a ve spizi byl kus kus. Tak jsem trochu experimentovala a vznikl z toho nejlepší pokrm v mem živote :D i moje nevegasnska rodina si pochutnala :) dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, to mě těší, že tak moc chutnalo :-) zrovna včera i dnes jsem měla k obědu, příště chci zkusit s tempehem...

      Vymazat
  4. Tak tohle byla fantazie... Díky za skvělý recept!

    OdpovědětVymazat
  5. Kde jsem udelala chybu ze se knedlik ve vode uplne rozpadl?;(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to opravdu mohu jen hádat. Přikláním se, že byl rozvařen.

      Vymazat
  6. Výborné, jedla jsem poprvé kedlubnové zelí a překvapilo mě stejně jako dýňové, obě mi moc zachutnali. Knedlíky musím příště vařit o chvilku méně, ale jíst se ještě daly :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)