Zelí nemusí být jen symbolem těžkého hutného jídla, které nás zaplácne až do večera. Takové kedlubnové zelí, to je jiná... Žádná jíška, stačí podusit na cibulce, dochutit a máte hotovo. Úžasně si pochutnáte, ale těžko Vám bude těžko... A nepotřebujete ani maso, ani klasický houskový knedlík...
Kedlubnové zelí s tofu a kroupovými knedlíky
(2 porce)
Kedlubnové zelí
Kroupové knedlíky
Inspirace: http://www.jimejinak.cz
- 1 hrnek uvařených krup
- 1/3 hrnku ovesných vloček
- sůl
Tofu
- 1 lžička olivového oleje
- 1 balíček uzeného tofu
Kedlubnu jsem si oloupala a nastrouhala nahrubo. Na lžičce olivového oleje jsem si dozlatova orestovala cibuli, přidala kedlubnu a míchala do změknutí. Dochutila jsem solí a jablečným octem.
Na knedlíky jsem uvařila doměkka kroupy. Vločky jsem spařila vodou, zbavila přebytečné vody a promíchala s kroupami, dochutila solí a rozmixovala. Pomocí rukou vytvořila váleček. Vařila jsem v osolené vodě, až knedlík vyplaval na povrch. Nechala jsem zchládnout a nakrájela na kolečka.
Tofu jsem si nakrájela na silnější plátky a krátce orestovala na kapce olivového oleje. Rozdělila jsem zelí, tofu, knedlíky na talíře a ihned podávala.
To vypadá úžasně.
OdpovědětVymazatKam na to chodíš? :) tak zajímavý recepty :)
OdpovědětVymazatmoc bujná fantazie a příliš inspirace všude kolem... :-)
VymazatLuxusní záležitost tohle to:-)
OdpovědětVymazatSkvělý recept! Včera jsem si říkala hmmm kedlubnove zelí, to bude supr, ale neměla jsem jáhly ani tofu... ale v lednici se mi povaloval seitan a ve spizi byl kus kus. Tak jsem trochu experimentovala a vznikl z toho nejlepší pokrm v mem živote :D i moje nevegasnska rodina si pochutnala :) dekuji
OdpovědětVymazatděkuji, to mě těší, že tak moc chutnalo :-) zrovna včera i dnes jsem měla k obědu, příště chci zkusit s tempehem...
VymazatTak tohle byla fantazie... Díky za skvělý recept!
OdpovědětVymazatjá děkuji za zprávu :-)
VymazatKde jsem udelala chybu ze se knedlik ve vode uplne rozpadl?;(
OdpovědětVymazatto opravdu mohu jen hádat. Přikláním se, že byl rozvařen.
VymazatVýborné, jedla jsem poprvé kedlubnové zelí a překvapilo mě stejně jako dýňové, obě mi moc zachutnali. Knedlíky musím příště vařit o chvilku méně, ale jíst se ještě daly :-)
OdpovědětVymazat