Podzimní a zimní variantu celerových hranolků v létě nahradily kedlubnové, o nic horší... A co je víc než parádně doplnilo? Pikantní dip... Ale teď už se pomalu půjdu těšit na celerové, mňam....
Kedlubnové hranolky s pikantním burákovým dipem
(1 - 2 porce)
Hranolky
- 2 velké kedlubny
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Dip
- 1 lžíce burákového másla
- 1 lžička sójové omáčky
- 2 lžíce vody
- 1 lička uzené papriky
- špetka chilli
Kedlubny jsem zbavila listů, oloupala a nakrájela na špalíčky. Zakapala olivovým olejem, osolila, opepřila, důkladně promíchala a rozprostřela po pečícím papírem vyloženém plechu. Dala jsem péct do předehřáté trouby zhruba na 180 stupňů na 30 minut.
Na dip jsem promíchala burákové máslo se sójovou omáčkou, vodou, uzenou paprikou a chilli. Ihned jsem podávala.
English version
Kohlrabi fries with spiced peanut dip
(1 - 2 portions)
Fries
- 2 x kohlrabi
- 1 tablespoon olive oil
- salt, black pepper
- 1 tablespoon of peanut butter
- 1 teaspoon of soy sauce
- 2 tablespoons of water
- 1 teaspoon of smoked pepper
- pinch of chilli
I peeled kohlrabi and cut into sticks. I tossed them with olive oil, salt, pepper. I baked them in preheated oven for about 30 minutes.
I mixed peanut butter with soy sauce, waer, smoked pepper, chilli for the dip. And I served fries with dip immediatelly.
Mňam, no tak to musí být výborný :) Ukládám do receptů
OdpovědětVymazatBlog by Veru