Víte, po čem se mi už stýskalo? No po čem asi, když je to dnes o granole.... Přes léto to je jen samý osvěžující ovocný salát, smoothie.. Na nic jiného pomalu není chuť... ale podzim píše jiný příběh... koláče, kaše, i granola se zas hlásí ke slovu. Zkrátka něco, co zahřeje bříško a nastolí úsměv hned po ránu, který nezkazí ani podzimní plískanice... :-) Sem s tím...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSxX6TS3iqe15KcHHoaYlulzj4C8xAJsXg838sp99K2z9ajTIIP4kTnLTIUm16tSM0sHfBMLBa4i8_IoP6XePZ04bgjnWlIYhmPEZ9JvqsWfDbWGEjCbQLkUryNY4Iw4kcM3wBJqPPuhM/s1600/2251.png)
- 1 velký banán
- 2 lžíce vanilkového olivového oleje
- 2 hrnky ovesných vloček
- 1/2 hrnku pohanky
- 100 g buráků
- hrst vlašských ořechů
- hrst drcených lněných semínek
- 1 lžička skořice
Pohanku jsem si předem namočila ve vodě, kterou jsem následně slila. Banán jsem si rozmačkala pomocí vidličky a promíchala s olivovým olejem. Přisypala jsem vločky, pohanku, buráky, vlašské ořechy, lněná semínka, skořici a důkladně promíchala, Rozprostřela jsem po pečícím papírem vyloženém plechu a dala péct do předehřáté trouby zhruba na 170 stupňů cca na 30 minut. Občas jsem promíchala a kontrolovala, aby se oříšky nespálily. Nechala jsem vychladnout a skladovala ve skleněné dóze.
Banana granola
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEho0ixlrBe5sVt8Z662PVsqpyRtNk2JL-IW4Cvqx2PmCBawulgNx4lNUU8DM4icFbU5tTrZQAlz1IFL2mI0jrY0GjlAIJlhgDtXKM-2fgXtMyHAY9giMpRC8HVNbfcdgjzZaKv0hUmYPFs/s1600/2252.png)
- 1 big banana
- 2 tablespoons of vanilla olive oil
- 2 cups of oats
- 1/2 cup of buckwheat
- 100 g peanuts
- handful of walnuts
- handful of flaxseeds
- 1 teaspoon of cinnamon
I soaked buckwheat over night. Then I mashed banana with a fork and mixed with olive oil. I combined oats, buckwheat, peanuts, walnuts, flaxseeds, cinnamon with mashed banana. I tipped the granola onto baking sheet, spread and baked in preheated oven for about 30 minutes. I let it cool and stored in a glass jar.
To vypadá skvěle! Pořád snídám ovesné kaše na milion způsobů, konečně už musím zkusit i granolu, navíc banánová, mňam!
OdpovědětVymazatwww.taleofmissa.wordpress.com
jednoho dne se odhodlám a pak nezůstane ani ň :)
OdpovědětVymazatMmm, granolu bych si měla udělat, jak tak koukám :(
OdpovědětVymazatBlog by Veru
tak tenhle recept se mi určitě bude hodit! granolu miluju..s řeckým jogurtem ideální snídaně :)
OdpovědětVymazatDobrý den, na jak dlouho prosím namáčíte tu pohanku? Děkuji za odpověď, Šárka
OdpovědětVymazat