Kombinace dýně s čokoládou u nás letos frčí. Proto ani dnes s ní nedám pokoj. A bude to sakra jednoduché. Klasický bílý jogurt, ať už sójový či domácí kešu, banánový, burákový, kokosový, skvěle obzvláštní a zahalí do podzimního hávu trocha dýňového pyré... Celou parádu pak korunuje echt čokoládová granola plná kakaa, hořké čokolády a kakaových bobů...
Dýňový jogurt s čokoládovou granolou
Čokoládová granola
- 250 g ovesných vloček
- 50 g lískových ořechů
- 50 g mandlí
- 2 lžíce kakaového prášku
- 1 lžíce melasy
- 1 lžíce agávového sirupu
- 1 lžíce kokosového oleje
- 50 g hořké čokolády
- hrst kakaových bobů
Dýňový jogurt
- 1 kelímek jogurtu (sójový, ovesný, řecký...)
- 2 lžíce dýňového pyré
- 1 lžička javorového sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka skořice
Začala jsem granolou. V míse jsem smíchala ovesné vločky s ořechy, kakaovým práškem. V hrníčku jsem si prošlehala melasu s agávovým sirupem, roztopeným kokosovým olejem, přelila k sypké směsi, promíchala a dala péct do předehřáté trouby zhruba na 170 stupňů na 30 minut. Občas jsem promíchala a kontrolovala, aby se oříšky nespálily. Nechala jsem vychladnout, přimíchala jsem nalámanou čokoládu, kakaové boby a skladovala ve skleněné dóze.
Na jogurt jsem si jednoduše promíchala jogurt s pyré, sirupem, vanilkovým extraktem a skořicí. Podávala jsem jogurt posypaný granolou.
Pumpkin yoghurt with chocolate granola
Chocolate granola
- 250 g of oats
- 50 g of hazelnuts
- 50 g of almonds
- 2 tablespoons of cacao powder
- 1 tablespoon of molasses
- 1 tablespoon of agave nectar
- 1 tablespoon of melted coconut oil
- 50 g of dark chocolate
- handful of cacao nibs
Pumpkin yoghurt
- 1 cup of plain yoghurt (soya, greek...)
- 2 tablespoons of pumpkin puree
- 1 teaspoon of maple syrup
- 1 teaspoon of vanilla extract
- pinch of cinnamon
I started with granola. I combined oats, hazelnuts, almonds and cacao powder. I whisked together molasses, agave nectar, melted coconut oil and mixed with oat mixture.
I tipped the granola onto baking sheet, spread and baked in preheated oven for about 30 minutes. I let it cool, mixed with crumbled chocolate and cacao nibs and stored in a glass jar.
I mixed together yoghurt with pumpkin puree, maple syrup, vanilla extract and pinch of cinnamon. Serve yoghurt sprinkled with chocolate granola.
Pecka! Dát dýni do jogurtu by mě asi nenapadlo :) vypadá to moc dobře!
OdpovědětVymazatSupr. Vůbec by mne dýňový jogurt nenapadl a nevím proč :)) je nádherný už jen tak na oko :))
OdpovědětVymazatMňam, to by mě nenapadlo, super :)
OdpovědětVymazatBlog by Veru
No, teda! :) vypadá to parádně.
OdpovědětVymazatDýni jsem zrovna dodělala, ale nápad na čokoládovou granolu mi přišel náramně vhod. Akorát se peče v troubě a doma to teď díky tomu kakau a kokosovému oleji voní úplně jako na Vánoce. Děkuju za skvělé zlepšení pochmurné podzimní nálady :o).
OdpovědětVymazatOh, toto dneska nutné potřebují. Asi mě nepozves, Lucinko, viď? Tak jdu do kuchyně a posílám velikánské diky.
OdpovědětVymazatKrásný čas. I na podzim i bez sluníčka umíš rozzářit talíř. Děkuji.
Bohunka
moc děkuji za komentář Bohunko, jsi moje nejvěrnější sledovatelka :-)
Vymazat