I v českém blogovém rybníčku najdete spoustu zajímavých, inspirativních ale hlavně vynikajících receptů. Tyhle kapustové rolky jsou názorným příkladem. Když jsem si je donesla do práce, sklízely ovace už na první pohled. O chuťovém zážitku netřeba pochybovat, díky Good mood spoon :-)
Kapustové rolky (2 porce)
Inspirace: http://www.goodmoodspoon.com
Náplň
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 kapustové listy
- 1 hrnek rýže natural
- 1 bloček lahůdkového tofu
- hrst čerstvých bylinek
- sůl, pepř
Omáčka
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 plechovka rajčat
- hrst rozinek
- hrst bazalkových listů, oregana
- 1 lžička uzené papriky
- sůl, pepř
- + 4 kapustové listy
Rýži jsem si uvařila dle návodu. Zatímco se vařila rýže, jsem na lžíci olivového oleje restovala na drobné kostičky nakrájenou cibuli, přidala jsem na minutu na tenké plátky nakrájený česnek a doplnila na menší kousky nakrájenou kapustou. Kdyby se začala připalovat, můžete podlít kapkou vody. Poté jsem rozdrobila tofu a opékala ještě zhruba pět minut. Dochutila jsem solí, pepřem, bylinkami a nakonec vmíchala rýži a odstavila z plamene.
Na omáčku jsem si na lžíci olivového oleje orestovala nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, přilila rajčata a krátce vařila. Omáčku jsem dochutila, rozinkami, bazalkou, oreganem, uzenou paprikou, solí a pepřem a nechala dojít.
Zbylé kapustové listy jsem si spařila ve vařící, osolené vodě. Po vytažení jsem je propláchla studenou vodou a opatrně odřízla tuhou část řapíku tak, aby se listy neponičily a snadněji se motaly.
Kapustové listy jsem plnila směsí, zohla okraje a opatrně srolovala. Do zapékací mísy jsem vlila připravenou omáčku, pokladla ji závitky a dala péct do předehřáté trouby zhruba na 30 minut.
English version
Kale rolls (2 portions)
Inspiration: http://www.goodmoodspoon.com
Filling
- 1 tablespoon of olive oil
- 1 onion
- 1 clove of garlic
- 2 kale leaves
- 1 cup of natural rice
- 1 package of smoked/delicate/marinated tofu
- handful of fresh herbs
- salt, pepper
Tomato sauce
- 1 tablespoon of olive oil
- 1 onion
- 1 clove of garlic
- 1 tin of tomatoes
- handful of currants
- handful of basil and oregano leaves
- 1 teaspoon of smoked pepper
- salt, pepper
- + 4 kale leaves
I cooked rice according to instructions. Meanwhile I cooked chopped onion on olive oil until golden and added thinly sliced garlic for a minute and finally chopped kale leaves. If it started to burn, you could add water. Then I crumbled tofu and roasted for about 5 minutes. I seasoned it with salt, pepper, herbs and finally mixed cooked rice into the mixture.
I cooked chopped onion on olive oil until golden, added thinly sliced garlic for a minute and poured tomatoes into it and cooked. I seasoned it with currants, basil, oregano, smoked pepper, salt and pepper and let it be.
I steamed kale leaves in boiling salted water and rinsed in cold water. I cut solid part.
I filled it with mixture and rolled. I poured tomato sauce into baking dish, added kale rolls and baked in preheated oven for about 30 minutes.
Ta omáčka vypadá skvěle! Určitě ji zkusími na těstoviny či bulgur:)
OdpovědětVymazat