Proteinový banánový chlebíček




Vždycky jsem se smála těm říkankám, "zlatá studentská léta". Po čtvrt roce v plném pracovním procesu říkám, zlatá studentská léta :-) Nestíhám nic, mám pocit, že se můj život smrskl na práci a přípravu krabiček, vítej realito. Nějaké velké vaření, natož pečení? Kdepak, zato chlebíčky jsou teď mí velcí kamarádi. Minulý víkend to vyhrál dýňový, teď banánový a příští bych ráda zopákla jablečný...





Proteinový banánový chlebíček

Inspirace: http://www.theroadtolesscake.com



  • 2 lžičky chia semínek + 6 lžic vody
  • 1a 1/2 hrnku ovesné mouky
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 2 lžíce konopného proteinu
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • 3 banány
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka
  • 1 lžíce agávového sirupu



Chia semínka jsem si promíchala s vodou a odložila stranou. Mezitím jsem si ve velké míse promíchala ovesnou mouku s vločkami, proteinem, práškem do pečiva špetkou solí. V jiné míse jsem rozmačkala pomocí vidličky banány a prošlehala je s roztopeným kokosovým olejem, mlékem, agávovým sirupem a tuto tekutou směs vlila k sypké a zpracovala v tužší těsto. Těsto jsem přendala do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem. Povrch chlebíčku můžete posypat ovesnými vločkami, kokosem či poklást dalšími banány nakrájenými na kolečka.

Chlebíček jsem dala péct do předehřáté trouby zhruba na 180 stupňů na 45 minut.








English version



Protein banana bread

Inspiration: http://www.theroadtolesscake.com



  • 2 teaspoons of chia seeds + 6 teaspoons of water
  • 1 and 1/2 cup of oat flour
  • 1/2 cup of oats
  • 2 tablespoons of hemp protein
  • 2 teaspoons of baking powder
  • pinch of salt
  • 3 bananas
  • 4 tablespoons of melted coconut oil
  • 1/2 cup of nut milk
  • 1 tablespoon of agave nectar



I mixed chia seeds with water and let it be. Meanwhile I mixed oat flour with oats, hemp protein, baking powder and pinch of salt in a big bowl. I mashed bananas with fork and whisked together with melted coconut oil, nut milk, agave nectar in another bowl. I poured liquid mixture to the flour mixture and mixed until just combined. Then I spreaded the batter over the loaf pan and squeezed into the batter. You could sprinkle it with oats, coconut flakes or another bananas.  

I baked the loaf in a preheated oven for about 45 minutes and let it cool down. 





4 komentářů:

  1. Kde se dá sehnat konopný protein?:)

    OdpovědětVymazat
  2. na banánový chlebíček už se chystám dlouho, a s proteinem bude ještě lepší :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)