Salát s pečenou miso dýní a granátovým jablkem
(2 porce)
Pečená dýně
Salát
- mísa salátových listů
- 1 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1/2 citrónu
- sůl, pepř
- 1 jablko
- 1 granátové jablko
- hrst sezamových semínek
- hrst vlašských ořechů
- 1 lžíce tahini
Dýni jsem si omyla, přepůlila, vydlabala semínka, nakrájela na tenké plátky a nakonec oloupala slupku. Promíchala jsem ji s miso pastou, melasou, roztopeným kokosovým olejem a rozprostřela po pečícím papírem vyloženém plechu a dala péct do předehřáté trouby zhruba na 180 stupňů na 20 minut.
Mezitím jsem si omyla a osušila salátové listy a dochutila je olivovým olejem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Přidala jsem k nim na měsíčky nakrájené jablko, zrníčka granátového jablka, upečenou dýni, posypala sezamovými semínky, vlašskými ořechy, pokapala tahini a ihned podávala.
Salad with baked miso butternut squash and pomegranate (2 portions)
Baked butternut squash
- 1/2 butternut squash
- 1 tablespoon of miso paste
- 1 tablespoon of molasses
- 1 tablespoon of coconut oil
- bowl of salad leaves
- 1 tablespoon of olive oil
- juice from 1/2 lemon
- salt, pepper
- 1 apple
- 1 pomegranate
- handful of sesame seeds
- handful of walnuts
- 1 tablespoon of tahini
I washed pumpkin, cut it in half, scooped seeds out and chopped into slices and finally peeled. I mixed slices with miso paste, molasses, melted coconut oil a spread over baking sheet and placed in preheated oven and baked for about 20 minutes.
Meanwhile I washed and dried salad leaves. I seasoned them with olive oil, lemon juice, salt and pepper. I added sliced apple, pomegranate, roasted butternut squash. Finally I sprinkled salad with sesame seads, walnuts and drizzled it with tahini. I served the salad immediately.
vypadá to úžasně! :)
OdpovědětVymazat