Kakaová tofu pěna s PB2




Po práškovém burákovém másle mé očičko pokukovalo už nějaký čas. Ne že bych po něm bláznila kvůli nižšímu obsahu tuku či nenáviděných kalorií oproti "klasickému" máslu... ale touha zkusit něco nového byla prostě silnější. A nakonec se ke mně dokutálelo, odtud :-) Abych byla upřímná, samo o sobě mi moc nechutná, na druhou stranu je jak stvořené do receptů. Což se mi upřímně hodí, většinou je mi líto "plýtvat" máslem do receptů, když je nejlepší jen tak na lžičku, pardon lžíci ups. Práškové máslo si můžete ale umíchat v konzistenci, kterou právě potřebujete. Samozřejmě můžete sáhnout po klasickém másle, ideálně nějaké tekutější variantě. Ještě ideálnější bude použít "silken tofu", díky kterého získáte naprosto hladkou krémovou pěnu. Já měla klasické "firmen" tofu, které seženete v každém obchodě a zvládla jsem to i tak :-)





Kakaová tofu pěna s PB2

(cca 2 porce)

Kakaová tofu pěna

  • 1 balení bílého tofu
  • 3 lžíce kakaového prášku
  • 1 lžíce i více agávového sirupu
  • trocha rostlinného mléka

Burákovo-banánová vrstva



Tofu jsem si rozmixovala s kakaovým práškem, sirupem a rostlinným mlékem v hladký krém pomocí tyčového mixéru. 

Práškové burákové máslo jsem si smíchala s vodou a prošlehala v hladký krém, který jsem rozmixovala s banánem. 

Skleničky jsem plnila pěnou, burákovo-banánovým krémem a kakaovou granolou. Povrch jsem ještě pokladla kolečky banánu a granolou. Skleničky jsem skladovala v lednici.








English version




Cacao tofu mousse with PB2

(about 2 portions)

Cacao tofu mousse

  • 1 package
  • 3 tablespoons of cacao powder
  • 1 tablespoon or more of agave nectar
  • little bit of plant milk
PB-banana layer

  • 1 banana
  • 4 tablespoons PB2 + 2 tablespoons of water
  • + cacao granola
  • + sliced banana


I blended tofu with cacao powder, agave nectar, plant milk until smooth using blender.

I mixed powdered peanut butter with water and blended it with banana. 

I filled glasses with cacao tofu mousse, PB-banana layer and cacao granola. Finally I added sliced bananas and granola. Store glasses in the fridge. 






6 komentářů:

  1. K burákovému máslu v prášku jsem asi trošku nedůvěřivá, ale takhle ve spojení s tím vším ostatním to vypadá jako neskutečná dobrota! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, tak ja si ho vozim z Ameriky, a oni ho prodavaji i u nas.. Tak to mam radost, diky! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Burákové máslo v prášku? O tom jsem nikdy neslyšela :) Vypadá to jako krásná kombinace :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mrzí mě, co napíšu, ale tento dezert je pro otrlé povahy. Tofu krém vůbec nedosáhl konzistence krému. Mixovala jsem ho na třech různých zařízeních, přidávala stále dalši a další mléko a pořád to bylo neskutečně zrnité a bez chuti (i přes to, že mám kakaový prášek "plnotučný", tedy hodně intenzivní chuti). Děti, kterým jsem dnes dezert nabídla jako "termix" ochutnaly první lžičku a "ble" dál se toho nedotkly.

    Ale Lucie, jak říkají Čtyři dohody: Neber si to osobně. Možná udělali soudruzi z NDR někde chybu a to tofu (německé) prostě nebylo jako to Tvé. Fotky máš krásné a jistě se najdou duše, kterým to bude chutnat. Hodně zdaru!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, že se recept nevyvedl, zkusila bych příště variantu silken, v Německu je určitě dostupnější než u nás, to bude hladký krém raz dva...

      Vymazat
    2. jojo, tady je tofu klíčová ingredience a rozhodne, jestli dezert přijde do koše nebo vychválení až do nebe :)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)