Pohanková pizza s dýňovým krémem a pečenou zeleninou
Inspirace: http://golubkakitchen.com
Krusta
Dýňový krém
- 1 hrnek dýňového pyré
- stroužek česneku
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř
- 1 mrkev
- 1/2 romanesca
- 1/2 pórku
- sůl, pepř
- 1 lžička olivového oleje
Pohanku jsem si na pár hodin namočila, poté jsem slila přebytečnou vodu, propláchla a rozmixovala se solí a olivovým olejem v hladký krém.
Ten jsem pomocí lžíce tvarovala v silnější placku na pečícím papírem vyloženém plechu. Krustu jsem dala péct do předehřáté trouby zhruba na 180 stupňů na 20 minut. Následně jsem pizzu opatrně obrátila, ideálně na druhý pečící papír a pekla dalších 15 minut. Stejně tak jsem omyla zeleninu, nakrájeli ji na menší kousky, dochutila solí, pepřem, pokapala olivovým olejem a dala péct.
Mezitím jsem si připravila dýňový krém. Na ten jsem pouze dýňové pyré dochutila česnekem, muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Pizzu jsem potřela krémem, dala péct na 5 minut, přidala zeleninu a pekla dalších 5 minut. Doplnila jsem špenátem a vlašskými ořechy. Ihned jsem podávala.
English version
Buckwheat pizza with pumpkin cream and roasted veggies
Inspiration: http://golubkakitchen.com
Crust
- 1/2 cup of buckwheat groats
- water
- 1/2 teaspoon of salt
- 1 teaspoon of olive oil
- 1 cup of pumpkin cream
- clove of garlic
- pinch of nutmeg
- salt, pepper
- 1 carrot
- 1/2 romanesco
- 1/2 leek
- salt, pepper
- 1 teaspoon of olive oil
I soaked buckwheat groats in water for a few hours. Then I rinsed the groats and blended them with water, salt and olive oil until smooth.
I formed it into round cake using a spoon and placed into the preheated oven for about 20 minutes. Then I flipped the crust and baked for another 15 minutes. I washed veggies, chopped them into small pieces, seasoned with salt, pepper, olive oil and baked.
Meanwhile I prepared pumpkin cream. I just mixed pumpkin puree with garlic, nutmeg, salt and pepper.
I spreaded the pizza with pumpkin cream and placed it back in the oven for 5 minutes. Finally I sprinkled the crust with roasted veggies and baked for another 5 minutes. I added spinach and walnuts. I served it immediately.
Vypadá to tedy luxusně :) Díky za typ ;)
OdpovědětVymazatMňam, snad vyzkouším v brzké době :)
OdpovědětVymazatPokaždé jen žasnu co ještě nového jsi schopna vymyslet. Vypadá to skvěle!
OdpovědětVymazatPizza vypadá výborně, děkuju za tip :)
OdpovědětVymazatBlog by Veru
Jestli tomu správně rozumím, tak se těsto na tuto pizzu peklo celkem 40 minut. To je slušná doba na těsto na pizzu. Dá se to pak ukousnout? :)
OdpovědětVymazatano dá se to ukousnout. Těsto je úplně jiné jak na tradiční pizzu.
Vymazat