Čokoládové košíčky plněné krémem a karamelem




Vypadají hříšně a taky že jsou... hříšně dobré, hříšně sladké, ale ne moc a co je na nich nejlepší? Netřeba výčitek... Samé dobré ingredience... povím Vám, už aby byl ten Štědrý den, kam se hrabou ty kupované ledové čokoládky, láska mého dětství...




Čokoládové košíčky plněné krémem a karamelem

Inspirace: http://www.onegreenplanet.org


Čokoláda

  • 1 hrnek datlí
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce kakaového prášku
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Mandlovo-tahini krém

  • 1/2 hrnku mandlí
  • 3 lžíce tahini
  • špetka sušeného zázvoru

Datlový karamel

  • 1 hrnek datlí
  • 1 lžička vanilkového extraktu



Předem jsem si namočila datle a mandle. Následně jsem slila vodu a polovinu datlí rozmixovala s kokosovým olejem, kakaovým práškem a vanilkovým extraktem v hladký krém. Zhruba 3/4 hmoty jsem plnila formičky a dala je tuhnout do mrazáku.

Z mandlí jsem slila vodu a rozmixovala je s trochou filtrované vody, tahini a zázvorem v hladký krém. Kdo chce, může přisladit. Ale košíčky budou i tak sladké.

Zbytek datlí jsem částečně slila a se zbytkem vody rozmixovala s vanilkovým extraktem. Poloztuhlé košíčky jsem plnila nejprve mandlovým krémem, následně datlovým karamelem a dala opět tuhnout, stačí 15 minut. Na závěr jsem potřela zbytkem čokolády a dala ztuhnout na dalších 30 minut a vyklopila z formiček.

Skladujte v mrazáku.



English version


Chocolate cups with cream and date caramel

Inspiration: http://www.onegreenplanet.org


Chocolate

  • 1 cup dates
  • 3 tablespoons coconut oil
  • 3 ltablespoons of cacao powder
  • 1 teaspoon vanilla extract

Almond-tahini cream

  • 1/2 cup almonds
  • 3 tablespoons tahini
  • pinch  ginger powder

Date caramel

  • 1 cup dates
  • 1 teaspoon vanilla extract




Af first I soaked dates and almonds. Then I drained half of dates and blended them with melted coconut oil, cacao powder and vanilla extract until smooth. I covered cupcake tins with 3/4 of the mixture and put in the freezer.  

I drained almonds and blended them with filtred water, tahini and ginger powder until smooth. You could also sweeten this cream. 

I drained the rest of dates and blended them with water and vanilla extract. I filled cups with almond-tahini cream, caramel and put into freezer. Finally I covered the top with the rest of chocolate and put into freezer once again for about 30 minutes and pulled cups out and stored in the freezer. 





6 komentářů:

  1. Skvělé :) Mohla bych se zeptat jaký kakaový prášek máš?

    OdpovědětVymazat
  2. Chtěla bych se zeptat kolik košíčků je z jedné davky?

    OdpovědětVymazat
  3. Prosím, můžu použít ke zatuhnutí ledničku? Mrazák máme totálně plný. Děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nezkoušela jsem, sázela bych raději na mrazák...

      Vymazat
  4. Nevím kde se stala chyba, ale ikdyž jsem je měla v mrazáku víc jak půl hodiny, byly měkčí a po přendání do lednice se úplně rozpadly v ruce :-/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)