Kokosová kokinka
Inspirace: http://atastylovestory.com
(12 ks)
- 200 g kokosového másla
- 1 lžíce agávového sirupu
- 1 lžička vanilkového prášku
- 1 lžíce kakaového prášku
Kokosové máslo jsem si rozehřála ve vodní lázni, vmíchala agávový sirup, vanilkový prášek a polovinou naplnila formičky vhodné na čokoládu, poslouží i na led. K druhé polovině jsem přidala kakaový prášek a vyplnila zbytek formiček a zcela vychladlé dala tuhnout do mrazáku. Následně jsem kokinka vyklopila z formiček a skladovala v lednici či mrazáku.
English version
Inspiration: http://atastylovestory.com
(12 pcs)
- 200 g coconut butter
- 1 tablespoon agave nectar
- 1 teaspoon vanilla extract
- 1 tablespoon cacao powder
I melted coconut butter, added agave nectar, vanilla powder and filled molds with a half of coconut butter. You could also use ice cube tray or chocolate mold and placed into a freezer and remove from molds. I stored candies in the fridge or freezer.
Takže je to vlastně jen máslo? Když je nechám venku na míse, úplně mi změknou?
OdpovědětVymazatne, ne kokosové máslo při běžné pokojové teplotě zůstává tuhé, muselo by být doma jako v sauně, aby se roztekla...
VymazatJé, mňam :)
OdpovědětVymazatBlog by Veru
Koukám, že používáš na focení stejný talíř jako já - koupila jsi ho v Nanu Nana, že?
OdpovědětVymazatano, už jsme se o talířích bavily :-) mám zelený a modrý
Vymazat