Kokosová kokinka






Kokosová kokinka

Inspirace: http://atastylovestory.com

(12 ks)


  • 200 g kokosového másla
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • 1 lžička vanilkového prášku
  • 1 lžíce kakaového prášku








Kokosové máslo jsem si rozehřála ve vodní lázni, vmíchala agávový sirup, vanilkový prášek a polovinou naplnila formičky vhodné na čokoládu, poslouží i na led. K druhé polovině jsem přidala kakaový prášek a vyplnila zbytek formiček a zcela vychladlé dala tuhnout do mrazáku. Následně jsem kokinka vyklopila z formiček a skladovala v lednici či mrazáku.








English version


Coconut candies

Inspiration: http://atastylovestory.com

(12 pcs)



  • 200 g coconut butter
  • 1 tablespoon agave nectar
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 1 tablespoon cacao powder








I melted coconut butter, added agave nectar, vanilla powder and filled  molds with a half of coconut butter. You could also use ice cube tray or chocolate mold and placed into a freezer and remove from molds. I stored candies in the fridge or freezer.    





5 komentářů:

  1. Takže je to vlastně jen máslo? Když je nechám venku na míse, úplně mi změknou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ne, ne kokosové máslo při běžné pokojové teplotě zůstává tuhé, muselo by být doma jako v sauně, aby se roztekla...

      Vymazat
  2. Koukám, že používáš na focení stejný talíř jako já - koupila jsi ho v Nanu Nana, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, už jsme se o talířích bavily :-) mám zelený a modrý

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)